Home / Social / Pompierii militari, puși degeaba pe drumuri de iubitorii de păsări

Pompierii militari, puși degeaba pe drumuri de iubitorii de păsări

Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui sunt puși degeaba pe drumuri de iubitorii de păsări, care anunță la numărul de urgență 112 blocarea unor lebede în gheață. De fiecare dată, salvatorii constată că alarmele sunt false, păsările fiind găsite în siguranță.

Gerul din această primăvară calendaristică creează panică în rândul iubitorilor de păsări din județ. Așa s-a întâmplat și duminică dimineață, atunci când aceștia, probabil speriați de cele minus 15 grade Celsius de afară, au sunat numărul de urgență 112 și au anunțat blocarea în apa înghețată a lacului de la Delea, situat la aproximativ cinci kilometri de municipiul Vaslui, a mai multor lebede. Echipajul de pompieri trimis la barajul indicat a constatat că alarma este falsă astfel încât nu au fost nevoit să intervină.

Într-adevăr, au fost observate două lebede pe luciul apei, dar nu erau blocate în gheață. Oricum, nu se pune problema să se ajungă în astfel de situații pentru că păsările au un instinct de conservare foarte bun și zboară înainte de a fi prinse în gheață”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

O alarmă asemănătoare celei de duminică a fost dată la începutul lunii și în zona Bârladului. Atunci, iubitorii de păsări au anunțarea blocarea unor lebede în gheața formată pe lacul de la Prodana. Când au ajuns la barajul respectiv, pompierii au constatat că păsările zburaseră. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Trenul cu locomotivă tricoloră va fi întâmpinat și în acest an de bârlădeni

Trenul Unirii va sosi și astăzi ...

Sponsorizare de 10.000 lei pentru CSC nr.2 Bârlad

Lăudabil! Curtea Complexului de Servicii Comunitare ...

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: