Google+
Home » Invatamant » Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la Școala „Vasile Pârvan” din Bârlad

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la Școala „Vasile Pârvan” din Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Ziua de 22 martie, Ziua Mondială a Apei, nu a fost trecută cu vederea la Școala Gimnazială „Vasile Pârvan” din Bârlad, care derulează trei proiecte pe teme ecologice. Activitatea dedicată Zilei Mondiale a Apei a fost organizată de cadre didactice și elevi ai școlii și face parte din cadrul unui proiect județean intitulat „Implicare și creativitate în protejarea și înfrumusețarea mediului”.

Activitatea și-a propus sensibilizarea elevilor și comunității lărgite pe tema economisirii apei, diminuării și prevenirii poluării, precum și a păstrării resurselor pe care ni le oferă natura. Elevii au participat cu interes și entuziasm la acest eveniment și au conștientizat că societatea și însăși viața sunt de neconceput fără apă”, ne-a declarat Mariana Muntenașu, director adjunct al Școlii „Vasile Pârvan”.

În prima parte a activității de conștientizare a importanței apei, Anca Hadarag și Livioara Lupașcu, comisari ai Gărzii de Mediu Vaslui, au prezentat elevilor date importante legate de necesitatea protejării resurselor de apă, iar în partea a doua elevii au prezentat produse realizate din deșeuri reciclabile și o paradă cu costume ecologice, iar în final au fost jurizate eseuri și desene pe teme ecologice, realizate de elevii implicați în proiect.

Au participat la eveniment atât elevi ai claselor primare și gimnaziale de la Școala „Vasile Pârvan”, dar și alți elevi de la unități școlare partenere în proiect. În total, au fost implicați în activitatea dedicată Zilei Mondiale a Apei 150 de elevi, care au prezentat 60 de lucrări constând în desene și eseuri.

Școala Gimnazială „Vasile Pârvan” derulează, de altfel, și alte două proiecte pe teme ecologice: „Ecologia începe de lângă noi” și „Ecologiști, de mici”. Unitatea școlară bârlădeană s-a implicat astfel pentru al treilea an consecutiv în organizarea de activități dedicate Zilei Mondiale a Apei, în România, această zi fiind sărbătorită din 1993.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: