Home / Social / Aproape 3 milioane de lei din banii vasluienilor ajung lunar în buzunarele asistaților social

Aproape 3 milioane de lei din banii vasluienilor ajung lunar în buzunarele asistaților social

Numărul familiilor care încasează ajutor social este în scădere din județul Vaslui.

În februarie, au primit ajutor social 9.573 de familii, cu 1.867 mai puține decât în februarie 2017. Efortul financiar pentru susținerea acestor familii este de peste 2,9 milioane de lei/lunar. Ar fi fost mai mult dar au fost scoase de la plată luna trecută 786 de familii, conform Agenției pentru Inspecție Socială.

Spre deosebire de aceeași perioadă a anului trecut, cănd la nivel național eram pe locul cinci într-un top al județelor cu cele mai multe familii asistate social, la începutul lui 2018 stăm ceva mai bine clasându-ne pe locul șase după Dolj (13.865) familii) , Buzău (10.939 ), Bacău (10.739) , Galați (9.955) și Teleorman (9.672). La polul opus se află Bucureștiul cu doar 252 familii.

Precizăm că au dreptul la această formă de sprijin financiar, familiile și persoanele singure care realizează venituri mici. Acestea se calculează ca o sumă a tuturor veniturilor din familie, inclusiv asigurări sociale de stat, asigurări de șomaj, indemnizații, alocații și ajutoare cu caracter permanent.

Nu se iau în calcul: alocația pentru susținerea familiei, alocația de stat pentru copii, ajutoarele de stat acordate pensionarilor agricoli, sprijinul financiar <bani de liceu>, veniturile obținute de zilieri, bursele școlare, sumele acordate tinerilor cu cerințe educaționale special și, în sfârșit, tichetul social pentru stimularea învățământului preșcolar a copiilor proveniți din familii defavorizate. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: