Google+
Home » Justitie » Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră

Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră de la Vama Albița au descoperit la sfârșitul săptămânii trecute, ascunsă în borseta unui cetățean moldovean, o carte de identitate falsă care urma să fie folosită în Germania.

Vladimir A., în vârstă de 37 de ani, a încercat să intre în țară cu documentul fals, în calitate de pasager într-un microbuz înmatriculat în Germania. A fost prins după ce, în baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra acestuia. A fost astfel descoperită, ascunsă în borseta bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, pe care era imprimată fotografia acestuia. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul de la un conațional ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 200 de euro și că urma să îl folosească în Germania pentru a ocupa un loc de muncă.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: