Home / Social / Prețul mieilor oscilează de la o stână la alta. Iată unde îi găsiți pe cei mai ieftini

Prețul mieilor oscilează de la o stână la alta. Iată unde îi găsiți pe cei mai ieftini

După o iarnă prelungită, unii crescători de ovine, din județul Vaslui, se pregătesc să-și vândă mieii, alții nici nu se gândesc pentru că sunt prea mici.

„Mieii-s mici, n-am de dat. Au abia 6-7 kilograme. Mă bucuram dacă erau mai mari că luam și eu ceva bani de sărbători. Dar am un prieten la Berezeni care are miei la 10-12 kilograme”, ne-a spus nea’ Diaconu, un gospodar de pe valea Prutului.

Prețul diferă de la o localitate la alta.  La Berezeni mieii sunt destul de scumpi: 13 lei kilogramul/viu, cu 3 lei/kg mai mult decât anul trecut.

Oierii din jurul Vasluiului vând cu 20 de lei kilogramul carcasa de miel (la fel ca anul trecut) care are greutatea cuprinsă între 8 și 15 kilograme, cu 15 lei/kg carcasa de 15-20 de kilograme, iar în viu se vând cu 10 lei kilogramul.

Crescătorii din județul nostru vând mieii și pe internet. La stânile din Dănești, Deleni se vinde mielul cu 20 lei/ kg carcasă, iar la Bârlad, Pădureni, Puiești și Fălciu, prețul kilogramul de miel viu oscilează între 10 și 15 lei.

Atenție, nu este recomandat să cumpărăm o carcasă de miel mai mică de 10 kilograme pentru că aceasta conține mult colagen și este foarte greu de digerat. Carnea de la un miel mic (5-6 kilograme) ar putea da bătăi de cap mai ales celor care au afecțiuni digestive, probleme cu ficatul, pancreasul, bila sau suferă de obezitate și probleme de metabolism. În plus, nu are calitate biologică ridicată, aportul nutrițional este scăzut. El conține foarte multă apă și într-un final va rămâne în tavă foarte puțină carne. (Cristian DIMA)

 

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bătrânii de la Centrul de Îngrijire și Asistență Socială din Bârlad au avut parte de o surpriză neașteptată

O zi de neuitat pentru ...

O șoferiță a leșinat după ce un copil a intrat cu bicicleta în mașina sa pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un copil de 7 ani ...

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: