Home / Invatamant / Avalanșa de elevi ajunși la Urgențe din cauza drogurilor a dat alarma în școlile bârlădene

Avalanșa de elevi ajunși la Urgențe din cauza drogurilor a dat alarma în școlile bârlădene

de Mihaela NICULESCU

Evenimentele din ultimul an, în care grupuri întregi de adolescenți din Bârlad au ajuns la Urgențe din cauza consumului de substanțe halucinogene au indus, pe bună dreptate, panică în rândul cadrelor didactice din localitate. Cel mai recent caz este al celor cinci copii, cu vârste între 14 și 16 ani, care au fost duși cu ambulanța, în stare critică la Compartimentul de Primire a Urgențelor Pediatrie din cadrul Spitalului ”Elena Beldiman”, după ce consumaseră etnobotanice. În timpul anchetelor derulate anterior, adolescenții au recunoscut că au procurat drogurile în timpul orelor de curs, de la care au chiulit pentru a merge în zonele cunoscute în anturajul lor ca fiind puncte de distribuție a substanțelor halucinogene.

Astăzi, reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al Județului Vaslui (CPECA Vaslui), alături de consilieri școlari din cabinetele de asistență psihopedagogică a trei unități de învățământ bârlădene se vor întâlni cu elevii pentru a discuta pe tema prevenirii consumului de droguri.

Aproximativ 100 de elevi de la fiecare unitate de învățământ implicată, respectiv Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu” și Școala „Iorgu Radu” vor participa la o activitate interactivă care își propune conștientizarea în rândul tinerilor a pericolului pe care îl reprezintă substanțele halucinogene pentru dezvoltarea personală și profesională a acestei categorii vulnerabile.

În societatea noastră, consumul de droguri este o realitate, drogul reprezentând o tentație destul de mare pentru adolescenți. Consider absolut necesară organizarea acestui tip de activități, tocmai pentru că prin intermediul lor încercăm să prevenim consumul de droguri, dar și să conștientizăm în rândul elevilor pericolul pe care îl reprezintă aceste substanțe. Noi desfășurăm periodic activități pe această temă, iar aceasta de astăzi este prima din anul 2018”, a declarat pentru Est News Dana Jitcă Horoiță, directorul Colegiului „Codreanu”.

Această activitate va fi desfășurată în cele trei unități de învățământ după cum urmează: de la ora 12.00 la 13.00 la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”, între orele 13.00 și 14.00 la Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu”, iar între 14.00 și 15.00 la Școala Gimnazială „Iorgu Radu”.

Măsura, lăudabilă, de altfel, ar trebui dublată de acțiuni mai ferme și mai dese ale oamenilor legii din județul Vaslui, de implicarea serioasă a oficialităților județului  care par a fi total indiferente în fața acestui pericol mai vizibil și mai prezent de la o zi la alta.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

Autoturism furat din Franța, descoperit la controlul de frontieră Albița

Polițiștii de frontieră din Punctul ...

A încercat să iasă din România cu pașaportul fratelui său

Polițiștii de frontieră vasluieni au ...

%d blogeri au apreciat: