Home / Social / Centenarul unirii Basarabiei cu România, marcat la Negrești

Centenarul unirii Basarabiei cu România, marcat la Negrești

Centenarul unirii Basarabiei cu România a fost marcat de către Biserică la Negrești, acolo unde episcopul Hușilor a slujit în biserica din oraș cu hramul ”Pogorârea Sfântului Duh”. La eveniment, a fost prezentă și o delegație din orașul Ștefan Vodă (Republica Moldova), care a participat și la o ședință festivă a Consiliului Local Negrești.

Seria manifestărilor dedicate Anului Centenarului au continuat în județul Vaslui, cu o acțiune organizată în orașul Negrești de către autoritățile locale și Biserică cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la unirea Basarabiei cu România. Activitatea a început la Biserica ”Pogorârea Sfântului Duh” din localitate, acolo unde Sfânta Liturghie a fost ținută de către episcopul Hușilor, preasfințitul Ignatie. La slujbă, a participat și un grup de aproximativ 20 de basarabeni, condus de preotul Vadim Dimitrenco.

După slujbă, preasfințitul părinte Ignatie a evocat, în cuvântul său, semnificația zilei de 27 martie, respectiv o sută de ani de la proclamarea unirii Basarabiei cu România”, ne-a declarat protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă.

Seria activităților prilejuite de sărbătorirea centenarului unirii Basarabiei cu regatul român a continuat cu o ședință festivă a Consiliului Local Negrești. Pe lângă reprezentanții Bisericii, la eveniment au fost prezenți și aleșii locali, inclusiv primarul Vasile Voicu, precum și zeci de localnici. Delegația din Republica Moldova a pornit apoi într-un periplu la mănăstirile din Bucovina și nordul Moldovei. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bazinul de înot și polo din municipiul Vaslui intră la proiectare

Proiectul construcției unui bazin de ...

O troiță nouă, dedicată eroilor Revoluției din 1989, sfințită în Cimitirul ”Eternitatea” din Vaslui

O troiță nouă, dedicată eroilor ...

Peste 1.500 de copii, așteptați la Episcopia Hușilor pentru a se întâlni cu Moș Crăciun

Peste 1.500 de copii sunt ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: