Home / Social / Centenarul unirii Basarabiei cu România, marcat la Negrești

Centenarul unirii Basarabiei cu România, marcat la Negrești

Centenarul unirii Basarabiei cu România a fost marcat de către Biserică la Negrești, acolo unde episcopul Hușilor a slujit în biserica din oraș cu hramul ”Pogorârea Sfântului Duh”. La eveniment, a fost prezentă și o delegație din orașul Ștefan Vodă (Republica Moldova), care a participat și la o ședință festivă a Consiliului Local Negrești.

Seria manifestărilor dedicate Anului Centenarului au continuat în județul Vaslui, cu o acțiune organizată în orașul Negrești de către autoritățile locale și Biserică cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la unirea Basarabiei cu România. Activitatea a început la Biserica ”Pogorârea Sfântului Duh” din localitate, acolo unde Sfânta Liturghie a fost ținută de către episcopul Hușilor, preasfințitul Ignatie. La slujbă, a participat și un grup de aproximativ 20 de basarabeni, condus de preotul Vadim Dimitrenco.

După slujbă, preasfințitul părinte Ignatie a evocat, în cuvântul său, semnificația zilei de 27 martie, respectiv o sută de ani de la proclamarea unirii Basarabiei cu România”, ne-a declarat protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă.

Seria activităților prilejuite de sărbătorirea centenarului unirii Basarabiei cu regatul român a continuat cu o ședință festivă a Consiliului Local Negrești. Pe lângă reprezentanții Bisericii, la eveniment au fost prezenți și aleșii locali, inclusiv primarul Vasile Voicu, precum și zeci de localnici. Delegația din Republica Moldova a pornit apoi într-un periplu la mănăstirile din Bucovina și nordul Moldovei. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Ce trebuie să știe vasluienii care vor să voteze în străinătate la alegerile prezidențiale din acest an

Au mai rămas mai puțin ...

În comuna Berezeni se vor împăduri 113 hectare cu fonduri europene

Agenția de Plăți și Intervenție ...

Noutăți pentru șoferii vasluieni: termen de valabilitate al fișei medicale prelungit la un an și examen la plămâni obligatoriu pentru cei care conduc mașini mari

Un proiect de ordin al ...

%d blogeri au apreciat: