Home / Social / Cum e mai bine sa faci videochat: de acasa sau de la studio? (P)

Cum e mai bine sa faci videochat: de acasa sau de la studio? (P)

Meseria de model videochat devine din ce in ce mai populara in Romania. Nu este surpinzator, considerand ca este un job care nu necesita experinta, care aduce castiguri uriase si care permite un program flexibil de munca, potrivit in special studentelor, dar si celor care doresc sa-si organizeze timpul liber altfel decat s-ar putea cu un alt tip de job. Cand vine vorba insa de muncit in domeniu, exista o alegere de facut: lucratul de acasa, sau de la un studio. Cu toate astea, a lucra de la un studio de videochat profesionist prezinta mult mai multe avantaje decat a lucra de acasa. De ce, aflati in cele ce urmeaza.

Organizarea

A lucra de acasa necesita o organizare perfecta si o vointa de fier. Trebuie sa te loghezi la anumite ore si sa ai un program constant, pentru ca lumea sa stie cand sa te gaseasca pe site. Este foarte dificil sa pastrezi un program strict atunci cand lucrezi de acasa, si asta nu este valabil doar pentru videochat. Se poate foarte usor ca intr-o zi sa spui ca nu ai chef sa te loghezi, sau ca o sa o faci mai tarziu, si acest comportament sa continue in fiecare zi. De asemenea, pentru majoritatea site-urilor pe care o sa lucrezi, nu o sa ai trafic daca nu stai un anumit numar de ore online, de obicei cat mai multe. Daca lucrezi de acasa, este foarte usor sa te demotivezi si sa te deloghezi in momentul in care ceva nu merge bine, sau cand devii distrasa de altceva.

Pe de alta parte, la un studio videochat, precum Charm Studios, de exemplu, programul este flexibil, insa numai din punctul de vedere al faptului ca ai de ales intre ture, ca acestea mai pot fi schimbate daca ai probleme sau daca vezi ca nu merge bine intervalul orar respectiv. De obicei, odata ce ai ales o tura, ramai pe ea, astfel ca esti constanta. Pe langa asta, studioul functioneaza ca un loc de munca obisnuit: nu poti sa pleci in mijlocul programului doar pntru ca nu mai vrei sa stai online, ai un anumit numar de ore pe care trebuie sa le faci si un orar de respectat, chiar daca acesta mai poate fi ajustat.

Training-ul si suportul

Daca te apuci de videochat de acasa, este pe cont propriu. Sigur, poti intra pe forumuri, poti cauta sfaturi si trucuri pentru modele, insa, in general, trebuie sa te descurci singura. Daca se intampla ceva cu site-ul, sau cu echipamentul, tu va trebui sa iti dai seama despre ce este vorba si sa repari totul. Pentru cele care nu vor face asta, care doresc sa fie sustinute si indrumate, este mai bine sa va angajati la un studio. Orice studio videochat mare si serios va avea o echipa alcatuita din oameni profesionisti si bine pregatiti care vor putea sa te ajute in orice moment. Trainerii si departamentul IT sunt acolo special ca sa iti ofere suport, atat tehnic cat si moral, si sa iti dea sfaturi despre cum, sa te comporti pe camera, cum sa interactionezi cu membrii. In plus, vor exista, cu siguranta, make-up artisti care sa se asigure ca tu arati intodeauna superb, profesoara de engleza care sa te ajute daca vrei sa te perfectionezi si forografi care sa iti faca poze si video-uri de cea mai inalte calitate.

Echipamentul

Majoritatea site-urilor de live-chat au cerinte foarte mari pentru streaming: calculatoare performante, camera video HD foarte buna, viteza de internet mare. Unele chiar cer si un decor adecvat. Este foarte dificil sa obtii toate acestea atunci cand lucrezi de acasa, deoarece costa foarte multi bani. In schimb, daca lucrezi ca model videochat intr-un studio, acesta va asigura echipament de ultima generatie si camere aranjate in asa fel incat sa te faca sa te simti ca o vedeta si sa te avantajeze cand esti online. Astfel, este din multe puncte de vedere mult mai usor sa lucrezi ca model dintr-un studio, decat sa lucrezi de acasa.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Casa Județeană de Pensii Vaslui a plătit în luna ianuarie ajutoare de deces de 2,2 peste milioane lei

În prima lună a acestui an, la nivelul Casei ...

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

Pensionarii vor pensii mai mari și contestă la Tribunalul Vaslui deciziile de pensionare

de Dănuț CIOBANU  Zeci de pensionari au formulat contestații ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: