Home / Invatamant / O elevă sclipitoare de la Colegiul ”Codreanu” Bârlad reprezintă România la Olimpiada de Știință a Uniunii Europene

O elevă sclipitoare de la Colegiul ”Codreanu” Bârlad reprezintă România la Olimpiada de Știință a Uniunii Europene

de Mihaela NICULESCU

Premieră școlară bârlădeană! Antonia Georgiana Zavate, elevă în clasa a X-a C la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, a reușit să se califice în lotul de olimpici care va participa luna viitoare la Olimpiada de Știință a Uniunii Europene.

Această competiție, în care vor evolua alături de cei mai buni elevi din Europa și elevi olimpici la chimie, fizică și biologie din România, se va desfășura între 28 aprilie și 5 mai la Ljubljana, în Slovenia. Pentru prima oară, Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu” are un reprezentant la această olimpiadă, aflată deja la a 16-a ediție. Antonia s-a calificat la chimie, reușind performanța în urma unei probe de baraj. Eleva obținuse anul trecut mențiune la Olimpiada Națională de Chimie și deși se clasase pe locul IV, nu au putut merge la olimpiadă decât doi elevi, așa că s-a recurs la proba de baraj. De pe locul patru, Antonia a ajuns pe locul doi, obținând după proba de baraj 106 puncte, la un punct diferență de primul clasat.

Primii patru clasați, elevi de clasa IX-a, la olimpiadele naționale de chimie, biologie și fizică, au fost selectați pentru lotul lărgit al Olimpiadei de Știință a Uniunii Europene (EUSO). Anul acesta au avut loc două baraje, în urma cărora au fost selectați șase elevi (doi pentru chimie, doi pentru biologie și doi pentru fizică). Astfel, România va fi reprezentată la EUSO de două echipe, fiecare fiind compusă dintr-un elev de la fizică, unul de la chimie și unul de la biologie. Sunt încântată că voi reprezenta România la EUSO 2018, la Ljubljana, Slovenia. Rezultatul a însemnat multă pregătire pe partea practică, cu materie la nivel avansat, în condiții de lucru modeste. Mulțumesc doamnei profesoare Aura Tilibașa și doamnei laborante Mirela Brăescu, care m-au ajutat ori de câte ori am avut nevoie, și celor apropiați mie, care m-au susținut. Sper să obțin o medalie la etapa internațională. Înainte de plecare, noi, cei doi care ne-am calificat la chimie, vom fi pregătiți la Universitarea din București”, a declarat pentru Est News Antonia Georgiana Zavate.

Județul Vaslui a reușit de foarte puține ori să aibă un olimpic prezent în lotul lărgit al EUSO, iar anul acesta șansa a surâs Bârladului, respectiv Colegiului „Codreanu”, care are singurul reprezentant la această olimpiadă din județ.

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Bârlad, o investiție de 6 milioane de lei se degradează înainte de a fi recepționată

Sala de sport a Școlii ...

Liceul “Dimitrie Cantemir” Fălciu, în sărbatoare de ziua patronului spiritual

Cei peste 610 de preșcolari ...

Primăria tergiversează angajarea unui medic dentist pentru cabinetul proaspăt dotat al Liceului „Mihai Eminescu” din Bârlad

Cabinetul stomatologic al Liceului Teoretic ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: