Home / Administratie / Proteste de drumul județean din Tătărăni din cauza stării deplorabile în care se află șoseaua

Proteste de drumul județean din Tătărăni din cauza stării deplorabile în care se află șoseaua

Mai mulți localnici din Manțu au protestat pe drumul care leagă comunitatea de satul reședință Tătărăni, nemulțumiți de starea deplorabilă în care arată șoseaua după topirea zăpezilor. Reprezentanții Consiliului Județean susțin că vor reabilita respectivul sector de drum în cursul acestui an, în prezent fiind căutate soluțiile cele mai eficiente.

Numărul protestelor șoferilor din județ nemulțumiți de starea drumurilor crește de la o zi la alta. După localnicii din Tăcuta, Codăești sau Arsura, a venit rândul celor din comuna Tătărăni să iasă în drum și să ceară autorităților să le repare șoseaua care-i leagă de municipiul Huși și Boțești. Astfel, mai mulți șoferi s-au adunat în zona localității Manțu care, în momentul de față, este aproape ruptă de lume din cauza stării deplorabile în care se află drumul județean care leagă comunele Tătărăni și Boțești. Localnicii susțin că s-au trezit chiar cu mașinile suspendate pe șoseaua pietruită, în condițiile în care s-au format șanțuri adânci de câteva zeci de centimetri, în special pe sectorul de doi kilometri dintre reședința de comună și satul Stroiești.

primarul Mihai Băhnăreanu

Șanțurile formate pe drumul pietruit sunt pline cu apa rezultată în urma topirii zăpezii. Acum nici măcar nu mai are unde să se scurgă apa, deși noi am încercat să facem niște breșe. Este o mare problemă inclusiv cu transportul celor 30 de elevi din Stroiești și Giurgești spre Tătărăni. Chiar zilele acestea s-a rupt un furtun de sub mașină din cauza drumului. Noi înțelegem că nu se poate face nimic chiar acum, în această perioadă, însă sperăm ca, odată ce vremea va permite, să se intervină pe acest drum de către cei responsabili”, ne-a declarat primarul comunei Tătărăni, Mihai Băhnăreanu.

Ciprian Trifan

Reprezentanții Consiliului Județean susțin că problema drumului județean din Tătărăni este în atenția lor și va intra în reabilitare în cursul acestui an. ”În momentul de față, se caută soluții pentru reabilitarea acestui drum. Noi ne-am dori foarte mult să legăm cu asfalt ceea ce s-a făcut în satul Stroiești de reședința de comună. Pentru restul drumului, se vor căuta sumele necesare de bani de la buget sau din finanțări europene”, a precizat vicepreședintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan.

Până la găsirea soluțiilor tehnice și cele financiare, localnicii din vestul comunei Tătărăni vor trebuie să mai suporte șanțurile și gropile din drumul județean ce le tranzitează comuna. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

A ajuns gripa sezonieră în județ!

Șapte cazuri de gripă sezonieră au ...

Proiectul bazinului de înot din municipiul Vaslui va fi depus la finanțator

Proiectul construcției unui bazin de înot ...

2.000 de familii din județul Vaslui au pierdut în anul 2019 alocația de susținere

Numărul beneficiarilor de alocație pentru susținerea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: