Home / Administratie / Risc de producere de inundații în județ, în zona Văii Prutului. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în alertă

Risc de producere de inundații în județ, în zona Văii Prutului. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în alertă

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui au stabilit ieri, într-o ședință extraordinară, o serie de măsuri, având în vedere riscul producerii unor inundații în zona Văii Prutului.

În cadrul întâlnirii, s-a aprobat pornirea a două stații de pompare din zonă, în vederea evacuării apei în exces din amenajarea Albița-Fălciu.

Din cauza topirii zăpezii și având în vedere că sunt anunțate noi precipitații, am luat măsura pornirii stațiilor de pompare SPR2 Săratu și SPR4 Berezeni, pentru evacuarea apei în exces din incinta amenajării Albița-Fălciu, începând cu data de 27 martie. Acestea vor funcționa la capacitate maximă, până la evacuarea excesului de apă din canalele de desecare”, a declarat prefectul județului Vaslui, Eduard Popica.

Autoritățile județene au anunțat că în ultimele zile, din cauza temperaturilor ridicate, s-a înregistrat o topire rapidă a zăpezii, iar prognoza pentru săptămâna în curs anunță căderea de noi precipitații, precum și creșterea accentuată a temperaturii. Astfel, există pericolul de formare a unor viituri în bazinul de recepție aferent zonei de desecare Albița-Fălciu, care ar duce la inundarea terenurilor agricole și a locuințelor din zonă. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Replică de la Bârlad, pentru noul ministru al Muncii

Atac la declarațiile  Violetei Alexandru, ...

Vasluienii sunt așteptați să își ridice biletele de tratament balnear

Vasluienii sunt așteptați la Casa ...

Invazia ciorilor în Vaslui a băgat în sperieți populația orașului

Mii de ciori au ”atacat” ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: