Home / Justitie / Șoferi încarcerați în Penitenciarul Vaslui și elevi de la un liceu, învățați cum să se ferească de pușcărie

Șoferi încarcerați în Penitenciarul Vaslui și elevi de la un liceu, învățați cum să se ferească de pușcărie

Mai mulți șoferi încarcerați în Penitenciarul Vaslui și elevi de la Liceul ”Ștefan Procopiu” participă, la acest început de săptămână, la o serie de activități menite să-i ajute să nu ajungă după gratii din cauza unor infracțiuni comise pe legislația rutieră. În cadrul întâlnirilor, atât specialiștii de la Poliție cât și cei condamnați prezintă cazuri din viața reală care au condus la întemințarea unor conducători auto iresponsabili.

Cinci deținuți din Penitenciarul Vaslui condamnați pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice vor veni în aceste zile în fața viitorilor șoferi, spunându-și poveștile de viață, dar și acele experiențe trăite care au avut un final nefericit, activități la care participă, evident, și specialiști ai Poliției Județene. La cursurile teoretice sunt prezenți și elevi de la Liceul ”Ștefan Procopiu”, cărora le sunt prezentate exemple din realitate, menite să condiționeze asumarea și învățarea unor atitudini și comportamente dezirabile social și evitarea comportamentelor delincvente.

Proiectul, care se desfășoară la sediul Bibliotecii Județene și a unei școli de șoferi, vizează valorificarea experiențelor de viață ale deținuților, conștientizarea efectelor negative pe care încarcerarea le are asupra individului și va încerca a evidenția importanța respectării regulilor și a legilor comunității în care cu toții trăim. Atât deținuții cât și celelalte persoane participante la activități vor fi sprijiniți să-și analizeze propriile alegeri, să conștientizeze nevoia de dezvoltare a abilităților de comunicare a problemelor personale, de contactare și colaborare cu instituții specializate, să își dezvolte noi abilități de interacțiune socială, să atingă un nivel optim de control emoțional în situații de impas existențial”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

În cadrul activităților, vor fi analizate și prezentate situații concrete de viață specifice alegerilor greșite, care i-au adus în condiția de deținut, și de a lua astfel contact cu mediul penitenciar. Astfel, vor fi expuse lecții de viață trăite de persoanele private de libertate prezente la activitate, cu conștientizarea greșelilor făcute și sensibilizarea opiniei publice cu privire la problematica analizată.

Totodată, pentru elevi se dorește și realizarea unei activități de prevenire a comportamentelor deviante în rândul tinerilor, prin transmiterea unor informații corecte cu privire la consecințele privării de libertate, consolidarea în rândul minorilor și a tinerilor a informațiilor corecte privind privarea de libertate și condițiile reale de viață din penitenciar, în cadrul unui spirit civic activ, critic și responsabil. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: