Google+
Home » Justitie » VIDEO Procurorul criminalist Alice Ruja relatează filmul crimei de la Unțești. ”Cuțitul a fost cumpărat de la magazinul din sat special pentru a o ucide pe concubină”

VIDEO Procurorul criminalist Alice Ruja relatează filmul crimei de la Unțești. ”Cuțitul a fost cumpărat de la magazinul din sat special pentru a o ucide pe concubină”

Procurorul criminalist Alice Ruja, cel care a preluat cazul bărbatului din Unțești care și-a omorât, aseară, concubina înfigându-i cuțitul în gât, a relatat pas cu pas filmul crimei, precum și felul în care autorul și-a premeditat fapta.

”Ieri, victima (Ionela Simona Budău, 22 de ani – n.r.) a mers la primărie pentru a se interesa de procedura de dare în plasament a copilului cel mic, care rămăsese la ea după ce s-a despărțit de concubin (Andrei Negruț, 28 de ani – n.r.), în urmă cu un an. Femeia voia să plece în Germania. Funcționara de la primărie l-a sunat pe tatăl copilului și l-a informat. Acesta i-a spus funcționarei că nu este de acord, întrucât el nu are copii de dat la stat. În acel moment s-a enervat și a decis să-și ucidă concubina. Între ora 21.00 și 21.30, a plecat către satul victimei, a ajuns la un magazin și de acolo a cumpărat un cuțit, o bere și un pachet de țigări. Cuțitul fusese cumpărat cu scopul de a o ucide pe concubină. A băut berea, după care a mers la locuința victimei, a sărit gardul și s-a uitat pe fereastră. Femeia era în casă împreună cu copilul cel mic, cu mama ei și cu doi cumnați care veniseră în vizită. Bărbatul s-a ascuns undeva în curte și a așteptat să plece musafirii. După ce aceștia au plecat, a intrat în casă, s-a înreptat către femeie fără a-i spune nici măcar un cuvânt și i-a aplicat două lovituri de cuțit în gât. Mama femeii a început să țipe, și-a luat nepotul și a ieșit din cameră. Ulterior, bărbatul a plecat și a mers la un magazin unde erau mai multe persoane. A pus cuțitul pe o masă și a anunțat că a omorât pe cineva. Oamenii nu au crezut și au aruncat cuțitul în curtea magazinului. Autorul crimei a ieșit, și-a recuperat cuțitul după care a plecat spre casă. Pe drum a fost prins de organele de poliție”.

Andrei Negruț este cercetat pentru omor calificat comis cu premeditare și reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă

Știre inițială

Crimă din gelozie în localitatea Unțești, comuna Bogdănești. Ionela Simona Budău, în vârstă de 21 de ani, a fost înjunghiată în gât de fostul concubin, Andrei Negruț, în vârstă de 28 de ani, întrucât gelozia pusese stăpânire pe acesta, după ce aflase că Ionela cochetează cu un alt bărbat. Femeia a plecat de acasă în urmă cu o lună în satul Ulea din aceeași comună, la casa concubinului mamei sale. A luat cu ea și băiețelul de un an și trei luni, pe ceilalți trei, cu vârste între 4 și 6 ani lăsându-i acasă cu tatăl lor. Negruț Andrei, care o urmărea de ceva vreme, a venit ieri seară la casa unde locuia mama Simonei și a atacat-o pe fosta concubină cu sânge rece, înfingându-i de două ori cuțitul în gât. Martori la acest episod dramatic au fost mama victimei și copilul acesteia, în vârstă de un an și trei luni. Un vecin, care a aflat despre abominabilul gest a sunat la 112, în speranța că femeia va fi salvată.

“În jurul orei 22.10 am primit o sesizare din partea unui localnic, care anunța că o femeie în vârstă de 21 de ani a fost înjunghiată în zona gâtului de fostul concubin, în vârstă de 28 de ani, cu care au împreună patru copii. Autorul acestei infracțiuni nu a fost arestat, este cercetat acum la Parchet”, a declarat Silvia Manta, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Ambulanța ajunsă la fața locului nu a putut face din păcate mare lucru. Femeia a fost găsită în stop cardio – respirator și prezenta două plăgi tăiate în partea stângă a gâtului. În ciuda resuscitării prelungite femeia a murit.

”A intrat în casă. Mut. Nu a spus nimic. S-a năpustit asupra fetei, care era pe pat cu nepotul”

Mama Simonei este in stare de șoc: „Credeti-ma, tremur si acum. A intrat în casă. Mut. Nu a spus nimic. S-a năpusit asupra fetei, care era pe pat cu nepotul. Am crezut ca o lovește cu pumnul, dar am vazut ca scoate un cuțit de la spate. Am țipat îngrozită, am luat copilul si am fugit la vecini. Nimeni nu m-a auzit si am mers la cumnat, care a sunat la 112. Cand m-am intors acasa, el ieșea pe poarta. Nimic nu a spus. Fata era moartă, plină de sânge, in casa. Nu au mai putut sa o salveze. El era un om foarte rau. Mi-a chinuit fata. A batut-o si cand era gravidă, si cand a născut. Si cu biciul, și cu drugul de la căruța. Ea a mers la politie, dar nu s-a facut nimic. L-a părăsit din cauza bătăilor. El bea foarte mult si nu mai era om. Fata s-a luat cu cineva la Bacani. Si acolo s-a dus si a bătut-o. Foarte gelos era. O viata tare amarata a avut fata mea. Ieri mersese la primărie, sa vedem cum putem lăsa copilul la stat. E bolnav, are nevoie de multe, iar noi nu mai facem față. El îi creste pe ceilalți trei copii, de 6, 5 și 3 ani. Pe ea nu o lăsa să îi vada! Un criminal! Sa nu mai iasa din pușcărie, asa cum nici fata mea nu mai iese din groapa!”.

Destinul trist al Simonei

Destinul Simonei a fost unul foarte trist. In copilărie, ea si cele doua surori ale sale au fost abuzate sexual de tatăl lor. Pe cand avea 13 ani, fata a spus la scoala prin ce trece acasa si astfel călăul a fost aruncat după gratii. Pentru viol, Ionel Bălan are de ispasit o pedeapsă de 16, 8 ani. Încă de atunci, Simona s-a mutat în casa lui Andrei, in satul Ulea, in speranta ca viata ei se va schimba. Din pacate, a avut parte doar de multa suferinta.

 

Săptămâna trecută, Negruț o amenințase pe concubină punându-i cuțitul la gât

Reprezentanții primăriei comunei Bogdănești au rămas profund impresionați de crima produsă pe raza comunei lor, viceprimarul Costică Stângă și asistentul social al comunei fiind cei care au vorbit cu Ionela Simona Budău în dimineața zilei în care a fost omorâtă. Femeia venise la primărie să se intereseze despre demersurile pe care trebuie să le facă pentru a-și da

Concubinul criminal

copilul cel mic la stat. În luna martie micuțul de 1 an și 3 luni a făcut meningită și a rămas cu sechele psihice.

Săptămâna trecută acesta a fost dus în comă de gradul 3 la spitalul din Bârlad și apoi transferat la Iași. A stat acolo împreună cu mama sa, revenind din spital pe 22 martie, dar nu acasă la Unțești, la fostul concubin și cei trei copii, ci la Băcani, în casa în care locuia actualul ei concubin. Victima a fost vizitată cât timp a stat în spitalul din Iași de un prieten din tinerețe, după ce în prealabil vorbiseră pe Facebook. Fostul concubin a aflat și imediat ce femeia s-a întors la Băcani a vizitat-o și a amenințat-o, punându-i cuțitul la gât. Simona Ionela Budău a făcut plângere la Poliție, dar și-a retras-o, având în vedere că Andrei Negruț este totuși tatăl copiilor ei.

Cazul a intrat în atenția reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, care astăzi vor merge la fața locului pentru a face o anchetă. Cel mai sigur copiii vor fi dat în plasament familial. Femeia care a fost omorâtă, lăsând singuri patru copii, a avut o adolescență destul de tristă, a fost abuzată sexual de propriul tată. (Mihaela NICULESCU, Daniel MICU)

 

 

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: