Google+
Home » Invatamant » Aproximativ 250 de elevi i-au vizitat ieri pe jandarmii vasluieni, de Ziua Porților Deschise

Aproximativ 250 de elevi i-au vizitat ieri pe jandarmii vasluieni, de Ziua Porților Deschise

Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Vaslui și-a deschis ieri dimineață porțile și a primit “inspecția” a aproximativ 250 de copii. La această activitate au participat elevi ai unor instituții de învățământ din mediul urban, dar și din mediul rural.

Pentru a-i familiariza pe copii cu misiunile, dotarea și rolul Jandarmeriei în societate, au fost amenajate standuri și puncte de informare, unde s-au prezentat armamentul, mijloacele de intervenție antiteroristă, materialele folosite în misiunile de asigurare și restabilire a ordinii publice, autospecialele de intervenție, dar și câinii de serviciu pe care unitatea îi are în dotare. Cei mici au luat astfel contact direct cu activitatea jandarmilor, au interacționat cu aceștia și au urmărit exerciții demonstrative, devenind “jandarmi pentru o zi”.

Sâmbătă, reprezentanți ai IJJ Vaslui vor fi prezenți începând cu ora 11.00 în Piața Civică din municipiul Vaslui, iar la ora 13.00 în Piața Civică din municipiul Bârlad, unde se va prezenta oferta educațională din școlile de jandarmi sesiunea 2018 dar și echipamente și tehnică din dotarea jandarmeriei. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: