Google+
Home » Justitie » Vasluienii care au peste 51 de ani au șansa de a deveni rezerviști voluntari în armată

Vasluienii care au peste 51 de ani au șansa de a deveni rezerviști voluntari în armată

Ministerul Apărării Naționale, prin Centrul Militar Județean Vaslui, desfășoară în perioada 02 – 8 aprilie recrutarea candidaților care doresc să devină cadru militar rezervist voluntar, soldat sau gradat rezervist voluntar.

Candidații, cetățeni români, pot fi bărbați sau femei, cu domiciliul în județul Vaslui, cu pregătire militară (rezerviști) sau fără pregătire militară, absolvenți cel puțin a învățământului general obligatoriu (10 clase) pentru soldat sau gradat rezervist voluntar, ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat pentru subofițer rezervist voluntar, ai învățământului liceal, cu diplomă de bacalaureat, și ai studiilor postliceale cu profil corespunzător pentru maistru militar rezervist voluntar și ai studiilor universitare de licență sau de master pentru ofițer rezervist voluntar.

Candidații care doresc să devină soldat sau gradat rezervist voluntar trebuie să nu fi împlinit vârsta de 51 ani înainte de data de 31 iulie 2018, iar cei care doresc să devină cadru militar rezervist voluntar trebuie să nu fi împlinit vârsta de 55 de ani înainte de data depunerii cererii de înscriere.

Această activitate se va desfășura, în perioada mai sus menționată, la sediul Centrului Militar Județean Vaslui, situat în str. C.D. Gherea, nr. 11, zilnic de luni până vineri între 08.30 – 16.00. Informații suplimentare privind statutul rezervistului voluntar (îndatoriri, drepturi, recrutare, selecție și formare) pot fi găsite în Legea 270/2015, privind Statutul rezerviștilor voluntari și în Ordinul ministrului apărării naționale M 25/31.03.2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare în M.Ap.N. a prevederilor Legii nr. 270/2015.

Personalul Centrului Militar Județean Vaslui vă stă la dispoziție pentru informații suplimentare și consiliere începând de luni 02 aprilie 2018, la sediul centrului militar sau la telefoanele 0235.317.571 și 0235.312.961, interior 15. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: