Google+
Home » Justitie » Mama îndurerată nu vrea să se despartă de fiica înjunghiată mortal de concubinul gelos

Mama îndurerată nu vrea să se despartă de fiica înjunghiată mortal de concubinul gelos

Destin frânt. Corpul neînsuflețit al Ionela Simona Budău, tânăra ucisă cu premeditare în seara de 27 martie de către fostul său concubin, Andrei Negruț, de 28 de ani, va fi adus acasă astăzi de la Compartimentul de Medicină Legală din Vaslui, unde i-a fost făcută necropsia. Tânăra femeie, de doar 22 de ani, va avea parte de o înmormântare neobișnuit de târzie față de cum se obișnuiește în rândul celor de rit ortodox, procesiunea urmând a avea loc la fix o săptămână de când a fost ucisă, adică pe 3 aprilie. Ziua cade în Săptămâna Patimilor, în Marțea mare fiind pomenite cele zece fecioare.

Motivul pentru care înmormântarea are loc atât de târziu este că mama femeii înjunghiate mișelește nu se poate despărți de copila ei. Biata femeie vrea să o vadă cât mai multe zile, chiar dacă tot cea a mai rămas din fata pe care a crescut-o și alături de care se afla în momentul fatidic este un trup fără viață.

Sicriul cu corpul neînsuflețit va fi depus în casa în care Simona Ionela a fost ucisă, casa mamei sale. Primăria Bogdănești este cea care va aloca în mare parte sumele necesare înmormântării.

Femeia, atât de tânără, lasă în urmă patru copii care își vor aminti doar din poze chipul mamei lor. Simona avea toată viața în față și poate că nu ar fi ajuns acum în sicriu dacă ar fi avut puterea să declare la poliție prin ce trecea. Femeia a acceptat se pare situația și acum totul s-a năruit.

Reprezentanții Protecției Copilului au fost la Ulea, la casa mamei, unde se adăpostise cu copilul cel mic și unde de altfel s-a produs crima și au preluat în regim de urgență copilul de 1 an și trei luni. Micuțul care a asistat la momentul în care mama a fost omorâtă de tată a fost dat în plasament familial imediat.

Concubinul criminal

Tatăl vitreg al criminalului nu acceptă ideea că nepoții lui vor fi crescuți de altcineva și că vor fi dați în grija statului. Acesta a refuzat să dialogheze cu reprezentanții DGASPC, așa că cei trei copii, doi băieți și o fată, cu vârste între 4 și 6 ani, vor rămâne deocamdată la Unțești, în casa tatălui vitreg al criminalului. Specialiștii de la DGASPC sunt convinși că cei trei minori nu se află într-un climat de securitate așa că vor fi preluați de Direcție și dați în plasament familial de îndată ce instanța va emite ordonanță președințială.

Ionela Simona Budău, în vârstă de 22 de ani, a fost înjunghiată în gât de fostul concubin, Andrei Negruț, în vârstă de 28 de ani, întrucât gelozia pusese stăpânire pe acesta, după ce aflase că Ionela cochetează cu un alt bărbat. Femeia a plecat de acasă în urmă cu o lună în satul Ulea din aceeași comună, la mama ei. L-a luat cu ea și pe băiețelul de un an și trei luni, pe ceilalți trei, cu vârste între 4 și 6 ani lăsându-i acasă cu tatăl lor.

Alice Ruja

”Ieri (marți – n.r.), victima a mers la primărie pentru a se interesa de procedura de dare în plasament a copilului cel mic, care rămăsese la ea după ce s-a despărțit de concubin, în urmă cu un an. Femeia voia să plece în Germania. Funcționara de la primărie l-a sunat pe tatăl copilului și l-a informat. Acesta i-a spus funcționarei că nu este de acord, întrucât el nu are copii de dat la stat. În acel moment s-a enervat și a decis să-și ucidă concubina. Între ora 21.00 și 21.30, a plecat către satul victimei, a ajuns la un magazin și de acolo a cumpărat un cuțit, o bere și un pachet de țigări. Cuțitul fusese cumpărat cu scopul de a o ucide pe concubină. A băut berea, după care a mers la locuința victimei, a sărit gardul și s-a uitat pe fereastră. Femeia era în casă împreună cu copilul cel mic, cu mama ei și cu doi cumnați care veniseră în vizită. Bărbatul s-a ascuns undeva în curte și a așteptat să plece musafirii. După ce aceștia au plecat, a intrat în casă, s-a îndreptat către femeie fără a-i spune nici măcar un cuvânt și i-a aplicat două lovituri de cuțit în gât. Mama femeii a început să țipe, și-a luat nepotul și a ieșit din cameră. Ulterior, bărbatul a plecat și a mers la un magazin unde erau mai multe persoane. A pus cuțitul pe o masă și a anunțat că a omorât pe cineva. Oamenii nu au crezut și au aruncat cuțitul în curtea magazinului. Autorul crimei a ieșit, și-a recuperat cuțitul după care a plecat spre casă. Pe drum a fost prins de organele de poliție”, a declarat procurorul criminalist Alice Ruja. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: