Google+
Home » Sport » Sporting Bârlad – FC 2007 Gârceni, cap de afiș în prima etapă din returul Ligii a IV-a de fotbal

Sporting Bârlad – FC 2007 Gârceni, cap de afiș în prima etapă din returul Ligii a IV-a de fotbal

Veste bună pentru iubitorii de fotbal din județul Vaslui, care se pot delecta duminică, din nou, cu meciurile favoriților din Liga a IV-a. Cea mai interesantă partidă se anunță a fi cea dintre Sporting Bârlad și FC 2007 Gârceni, ocupantele locurilor cinci și șase. Restul partidelor sunt destul de dezechilibrate, echipele de pe podium având cel puțin pe hârtie meciuri ușoare.

Liderul FC Vaslui va întâlni pe teren propriu pe Star Tătărani. Ocupanta locului doi, Flacăra Muntenii de Sus va da piept cu Multim Perieni, tot în fața propriilor suporteri. Hușana Huși va juca în deplasare la Juventus Făciu, iar FDR Tutova va primi vizita celor de la Vitis Șuletea. Racova Pușcași are meci cu Atletic Bârlad, pe teren propriu.

După primele 11 etape disputate în Liga a IV-a în județul Vaslui favorită la câștigarea competiției este FC Vaslui, cu 29 de puncte. O urmează îndeaproape Flacăra Muntenii de Sus, care are 26 de puncte. Completează podiumul Hușana Huși, cu 23 de puncte. Pe locul patru se clasează Vitis Șuletea, cu 21 de puncte, iar pe cinci FC 2007 Gârceni, cu 19 puncte. Pe locul șase se află Sporting Bârlad, cu 18 puncte, urmată de Racova Pușcași, cu 15 puncte. Pe opt e Juventus Fălciu, cu 11 puncte, iar pe nouă Atletic Bârlad, cu 10 puncte. În subsolul clasamentului se află Star Tătărani (7 puncte), Multim Perieni (6) și FDR Tutova (3).

Spre deosebire de anii trecuți terminarea pe unele din primle patru poziții nu înseamnă automat și o șansă clară de a câștiga play-off-ul. În acest sezon echipele clasate pe primele opt poziții vor juca în sistem eliminatoriu în sferturi, decizie care favorizează echipele de pe locurile 5 – 8. Dacă prind o zi de grație acestea pot întoarce calculele calificării, spre deliciul fanilor. Astfel primele clasate au nevoie să își păstreze concentrarea până în ultimele momente. Primele locuri merită în continuare vânate deoarece prima clasată va întâlni în play-off ocupanta locului opt, iar cea de pe doi ocupanta locului șapte, având șanse foarte mari să meargă în semifinale. Dueluri mai strânse vor fi între locul trei și locul șase, respectiv locul patru și locul cinci.

Vor disputa play-out-ul echipele de pe locurile 9 – 12 la sfârșitul sezonului regulat. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: