Google+
Home » Invatamant » (VIDEO) Adolescentă de 14 ani, tăiată pe mâini și amenințată cu moartea de ”iubit”, în cancelaria școlii, de față cu părinții și profesorii

(VIDEO) Adolescentă de 14 ani, tăiată pe mâini și amenințată cu moartea de ”iubit”, în cancelaria școlii, de față cu părinții și profesorii

de Daniel MICU

Scene incredibile s-au petrecut ieri, în școala din localitatea Buda, comuna Oșești. La finalul cursurilor, un barbat de 24 de ani a intrat în cancelarie inarmat cu un cutit si a amenintat cu moartea, daca nu pleaca insotit de iubita lui, o copila de doar 14 ani, cu care avea o relatie de anul trecut. In ciuda faptului ca profesoara de romana s-a opus si a incercat sa il calmeze, acesta a impins-o, a insfacat eleva si a iesit cu ea din scoala. In altercatie, a taiat-o pe maini cu lama cutitului, copila fiind acum internata in spital.

Și ieri, ca de fiecare dată în ultima vreme, fata de 14 ani era asteptata la finalul cursurilor de catre parinti, dupa ce autoritatile le impusese acestora să nu își mai lase copilul nesupravegheat. Atenționarea le fusese făcută în urmă cu câteva luni, când fata, îndrăgostită lulea, nu mai venea la școală. Conducerea unității de învățământ a anuntat Primaria si Politia despre faptul ca eleva nu mai vine la ore si ca are o relatie cu un baiat de 24 de ani, Nicușor Cucu, dintr-un sat vecin. Cazul a ajuns, bineînțeles, în  atenția Direcției pentru Protecția Copilului, care a intrat în legătură cu familia. În consecință, fata s-a intors la scoala, iar parintii ei au facut plangere la politie si i-a cerut bărbatului de 24 de ani să le lase copilul în pace.

 

 

Nicusor Cucu nu a reușit să se împace cu acest gând. Ieri, după ce a băut câteva pahare, s-a înarmat cu un cuțit și a mers la scoala, hotarat sa puna capat „nedreptatii”. A navalit in cancelarie, unde se aflau o profesoara, fata si mama acesteia. A infipt cutitul in masa si a spus ca el nu pleaca singur. Degeaba a incercat profesoara sa il linisteasca. Omul a luat fata de un brat si a scos-o cu forța din scoala, sub privirile neputincioase ale parintilor.

A dus-o acasa la el, in satul vecin, unde i-au si gasit politistii. Incoltit, agresorul a amenintat chiar ca ii taie gatul fetei, insa a ranit-o pe brate. Victima este in spital si va beneficia de consiliere psihologica pentru a depasi trauma.

„Asa ceva nu mi-am putut imagina ca este posibil: un om sa intre intr-o scoala si sa amenințe cu cuțitul două femei și un copil fara aparare. Situația a depășit orice limită. Tânărul mai are un dosar pe numele sau, pentru corupere de minori, dupa ce anul trecut a mai trait cu o fata de 14 ani. Nu s-a luat nicio masura. Mama fetitei a depus plangere la politie in luna august anul trecut. Apoi si-ar fi restras-o, nu stiu exact. Cert este că s-a ajuns intr-un punct de neimaginat. Era in stare de orice. El este cunoscut drept un individ cu tulburări de comportament, mai ales pe fondul consumului de alcool. Ne pare foarte rau pentru cele întâmplate si speram ca macar acum sa se ia masuri impotriva lui”, a declarat Didi Alexandroaie, primarul comunei Osesti.

 

Si totuși, părinții…

Localnicii sunt îngroziți si se tem să vorbească. Dar chiar si asa, ei nu vor ca acest individ sa se mai întoarcă la ei in comuna. Îl descriu drept un tip periculos, care umbla mereu cu cuțitul la el. Mai mult, Cucu ar sta mai mult in casa părinților fetei, cu acordul tacit al acestora, care accepta situația pentru a avea ce pune pe masa. Tânărul munceste ocazional si are grija ca „iubitei” si familiei acesteia sa nu le lipsească hrana. Adolescenta are trei frați mai mici si cu toții locuiesc în condiții destul de grele, intr-o casa veche, sărăcăcioasă. „Părinții sunt vinovati. Au tolerat treaba asta. Băiatul cică locuia în casă lor cu fetisoara asta. Ce părinți sunt ăștia?! El e periculos. Intr-un an, a spart geamurile in tot satul, de la un capăt la altul. Dacă a ajuns sa intre in scoala cu cuțitul în mână și să-i bage pe toți în speriați, e capabil de multe. Avem si noi copii la scoala si nu vrem să de întâmple vreo nenorocire. Am ajuns să ne fie frica sa mergem si pe drum. Sa il bage in puscarie, acolo ii e locul”, sunt de părere oamenii.
Tanarul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru lipsire de libertate, loviri si alte violente. Flancat de mascati, el a spus ca a rănit-o pe fata din greseala si ca ii pare rau pentru ce a facut.

 

 

 

 

 

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: