Home / Administratie / 550 de burse de studiu și de ajutor social pentru elevii din Vaslui

550 de burse de studiu și de ajutor social pentru elevii din Vaslui

de Cristian DIMA

Elevii care au media generală peste 7 vor primi lunar 50 de lei, iar elevii bolnavi și cei care provin din familii cu venituri mici vor primi lunar 40 de lei.

Autoritățile locale vasluiene vor acorda elevilor, în anul școlar 2017-2018, pe lângă bursele de performanță și de merit, burse de studiu și de ajutor social. Vor fi acordate lunar 255 de burse de studiu, a căror valoare este de 50 de lei, și 295 de burse burse de ajutor social în valoare de 40 de lei.

Bursele de studiu se acordă elevilor care provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie, pe ultimele trei luni, cel mult egal cu salariul minim pe economie. Pentru a primi acest tip de bursă, elevii trebuie să aibă media generală peste 7 și nota 10 la purtare pe semestrul anterior celui în care se acordă bursa. La fel ca și bursele de merit, bursele de studiu se acordă începând cu semestrul II pentru elevii aflați în clasele de început ale învățământului gimnazial, liceal sau profesional, respectiv începând cu semestrul I pentru elevii aflați în celelalte clase ale învățământului gimnazial, liceal sau profesional.

Cele 295 de bursele de ajutor social elevilor, la cerere, în funcție de situația materială a familiei sau a susținătorilor legali. Acestea se acordă elevilor orfani sau bolnavi TBC și care se află în evidența dispensarelor școlare ori bolnavi de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbție grave, insuficiențe renale cronice, astm bronșic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice sau infestați cu virusul HIV ori bolnavi de SIDA sau care suferă de poliartrită juvenilă, spondilită anchilozantă ori reumatism articular, handicap locomotor (se acordă pe baza certificatului eliberat de medicul specialist și avizat de medicul de familie/medicul de la cabinetul școlar). Primesc bursă de ajutor social și elevi din mediul rural, care sunt școlarizați într-o altă localitate întrucât nu au posibilitatea să studieze într-o unitate de învățământ din localitatea de domiciliu, precum și elevi proveniți din familii care îndeplinesc în mod cumulativ următoarele condiții: nu realizează venit net mediu lunar, pe ultimele 12 luni, pe membru de familie, mai mare de 50 % din salariul minim net pe economie și nu dețin terenuri agricole cu o suprafață mai mare de 20.000 mp în zonele colinare și de șes, și de 40.000 mp, în zonele montane.

About Tehno Redactor

x

Check Also

CJ Vaslui face săptămânal ședințe cu constructorul, pentru finalizarea Centrului Cultural

Proiectul ”Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – ...

Zeci de manifestări culturale, sociale și sportive importante, organizate de Primăria Vaslui până la sfârșitul anului

Primăria Vaslui va organiza, până la sfârșitul acestui an, ...

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: