Google+
Home » Sanatate » Modificări importante în noile contracte dintre CJAS și cei 408 furnizori de servicii medicale din județ

Modificări importante în noile contracte dintre CJAS și cei 408 furnizori de servicii medicale din județ

Cei peste 400 de furnizori de servicii medicale din județul nostru vor încheia, în această lună, acte adiționale de prelungire a contractelor existente la 31 martie cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui. Documentele aduc o serie de modificări importante, atât în privința sumelor cât și a serviciilor ce vor fi decontate de către CJAS. Pe lângă creșterea valorii punctului per capita și serviciu la medicii de familie, se introduc noi servicii ce vor fi decontate pentru populație.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui pregătește încheierea de acte adiționale cu furnizorii de servicii medicale la contractele existente la sfârșitul lunii trecute. Totodată, se va demara întreaga procedură de contractare a serviciilor medicale, cu valabilitate de la 1 mai la 31 decembrie 2018.

Conform calendarului stabilit și publicat pe site-ul CJAS, va fi o perioadă de primire documente pentru contractare și negociere cu furnizorii de servicii medicale și dispozitive medicale, cu finalizarea întregii proceduri la 30 aprilie 2018”, ne-a declarat președintele CJAS Vaslui, Mihaela Chitariu.

Cele mai importante modificări aduse de actul adițional fac referire la valoarea sumelor decontate medicilor de familie și la serviciile ce vor fi plătite de la bugetul asigurărilor sociale de sănătate. Astfel, valoarea punctului per capita va crește de la 4,8 la 5,8 lei, iar cea a serviciilor de la 2,2 la 2,8 lei per capita. Totodată, la serviciile medicale pentru specialitățile clinice, valoarea minimă garantată a punctului per serviciu va crește de la 2,2 la 2,8 lei.

Șomerii beneficiari ai pachetului de bază de servicii medicale nu vor mai plăti acea adeverință la încadrarea în muncă. De asemenea, fișa medicală sintetică necesară copiilor cu dizabilități la încadrarea și reevaluarea în grad de handicap va fi gratuită.

O altă noutate prevede că medicii de familie pot să facă spirometrie pentru monitorizarea astmului bronșic și bolii cronice respiratorii obstructive (BPOC) la pacienți cu diagnostic confirmat. Efectuarea și monitorizarea bolilor cardio-vasculare confirmate, efectuarea și interpretarea datelor înregistrate de aparatul holter pentru 24 de ore se vor face gratuit.

De asemenea, a fost lărgită paleta serviciilor medicale paraclinice ce pot fi recomandate de medicii de familie, fiind introduse toate serviciile de microbiologie din pachetul de servicii de bază din asistența de specialitate paraclinică. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: