Home / Invatamant / Polițiștii vasluieni au fost vizitați de elevi

Polițiștii vasluieni au fost vizitați de elevi

Polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui și Poliția municipiului Bârlad au fost vizitați săptămâna trecută de mai mulți elevi din județ, în cadrul programului educațional ”Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun”.

La activitate au participat elevi de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” și Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din municipiul Vaslui, de la Școala Gimnazială ” Manolache Costache Epureanu” din municipiul Bârlad și elevi de la Școala Generală din comuna Bogdana.

Programul a oferit prilejul polițiștilor vasluieni să se întâlnească cu elevii, atât pentru a le adresa sfaturi și îndrumări, cât și pentru a promova profesia de polițist.

Polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au prezentat elevilor armamentul și logistica pe care o utilizează în desfășurarea misiunilor, în timp ce polițiștii de la Serviciul Criminalistic le-au arătat tinerilor vizitatori aparatura utilizată pentru identificarea urmelor papilare și modalitățile de culegere a probelor de la fața locului. De asemenea, polițiștii rutieri le-au explicat elevilor cât de importantă este o atitudine responsabilă în trafic. La activitate nu a lipsit nici câinele Rico, care a încântat copii cu o demostrație.

Întâlnirea cu polițiștii vasluieni a reprezentat pentru copii un eveniment foarte interesant, fiind fascinați de complexitatea meseriei de polițist, de tehnica utilizată de polițiști pentru identificarea autorilor unei infracțiuni sau de modalitățile de intervenție pentru păstrarea siguranței în comunitate, mulți dintre ei fiind deja hotărâți să aleagă această profesie. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Teribilism care se putea termina tragic în centrul Vasluiului. Cinci mașini implicate într-un carambol

Teribilismul a doi tineri care ...

Școala „George Tutoveanu” din Bârlad, în sărbătoare, la 39 de ani de la înființare

Școala Gimnazială „George Tutoveanu” din ...

Moș Crăciun a venit încărcat cu daruri la copiii Școlii nr. 9 din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU Ieri, la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: