Home / Social / Concluziile Direcției de Protecție a Copilului Vaslui, în cazul elevei de 14 ani tăiată cu cuțitul de iubit, în cancelarie

Concluziile Direcției de Protecție a Copilului Vaslui, în cazul elevei de 14 ani tăiată cu cuțitul de iubit, în cancelarie

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui susțin că, în urma evaluării cazului elevei de 14 ani tăiată cu cuțitul de către iubitul său care a scos-o cu forța din cancelaria școlii unde învăța, nu s-a impus măsura separării copilei și a fraților acesteia de familie. Și asta datorită faptului că fata a reluat cursurile, iar tânărul cu care trăia nu ar mai fi locuit în casa familiei minorei.

Familia elevei de 14 ani tăiată cu cuțitul și amenințată cu moartea de către iubitul său cu zece ani mai în vârstă s-ar fi ocupat corespunzător de creșterea și îngrijirea fetei și a celorlați patru copii. Cel puțin așa cred specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, în urma anchetei desfășurată în acest caz, deși tânărul cu care fata avea o relație din vara anului trecut se pare că mai locuia, sporadic, la locuința iubitei sale.

De la momentul preluării cazului (n.r.-în urmă cu aproximativ trei săptămâni), minora a reluat frecvența școlară, iar agresorul a fost înlăturat din mediul familial al acesteia. Evaluarea realizată de către reprezentanții instituției noastre relevă faptul că părinții se ocupă în mod corespunzător de creșterea și îngrijirea celor cinci copii, în limita posibilităților financiare, au colaborat cu specialiștii DGASPC în toate etapele monitorizării cazului, unica problemă rămânând aspectele de natură penală, care se află în instrumentarea organelor de cercetare penală. În această privință, după consilierea de specialitate, părinții au colaborat în vederea atingerii obiectivelor stabilite de către instituția noastră, dintre care cel mai important este limitarea relației minorei cu agresorul. În sensul celor relatate, nu s-a impus separarea copiilor de familie, aceasta fiind o măsură adoptată în ultimă instanță, după epuizarea tuturor procedurilor menite să prevină separarea”, ne-a declarat Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Reprezentanții instituției susțin că vor avea în continuare în atenție acest caz, la fel ca și autoritățile publice locale. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

Primarii vasluieni, implicați activ în distribuirea produselor de igienă către beneficiari

de Dănuț CIOBANU  Nu mai puțin de 55.937 vasluieni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: