Google+
Home » Sanatate » Investigațiile de laborator și de radiologie imagistică prescrise de medic pot fi făcute oriunde în țară

Investigațiile de laborator și de radiologie imagistică prescrise de medic pot fi făcute oriunde în țară

Laboratoarele de analize medicale și radiologie imagistică medicală vor putea face, de la mijlocul acestui an, investigații paraclinice în baza biletului de trimitere a medicului de familie sau specialist indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care acesta se află în relații contractuale. De asemenea, și farmaciile vor putea elibera medicamente în baza rețetelor gratuite și compensate fără a ține cont din ce județ este medicul care le-a prescris.

Bolnavii din județ care vor avea nevoie de investigații medicale sau de medicamente prescrise de medicul de familie nu vor mai trebui să țină cont de județul în care se află laboratorul de analize sau farmacia. Conform noilor acte adiționale de prelungire a contractelor pe care prestatorii de servicii medicale le vor semna până la sfârșitul acestei luni, laboratoarele de analize medicale și radiologie imagistică medicală vor putea face investigații paraclinice în baza biletului de trimitere a medicului de familie sau specialist indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care acesta se află în relații contractuale.

Farmaciile vor elibera medicamente asiguraților pe baza prescripțiilor medicale, fără a ține cont de casa de asigurări de sănătate cu care se află în relații contractuale medicul care le-a eliberat”, ne-a declarat președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Vaslui, Mihaela Chitariu.

Astfel, bolnavii din județul nostru care primesc, de exemplu, o rețetă compensată sau gratuită de la un medic specialist de la o clinică din Iași unde și-a făcut investigații medicale își vor putea procura medicamentele și de la farmaciile din Vaslui, Bârlad sau Huși. Noile prevederi vor intra în vigoare la 1 iulie 2018. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: