Home / Social / Mare ți-e grădina, Doamne! E.ON ne trage de urechi în prag de Paște: fierberea ouălor risipește energia!

Mare ți-e grădina, Doamne! E.ON ne trage de urechi în prag de Paște: fierberea ouălor risipește energia!

de Mara GRIGORIU

Furnizorul de gaze naturale și de electricitate le-a pus gȃnd rău vasluienilor care se pregătesc să ciocnească tradiționalele ouă fierte și vopsite pentru Sărbătorile Pascale. Într-un comunicat trimis recent, E.ON îi ceartă pe consumatori pentru risipa de energie electrică din ajunul Sărbătorilor de Paști, atunci cȃnd sunt puse la fiert în România aproximativ 60 milioane de ouă.

”Ca să găsim coșulețele pline de ouă frumos colorate, bine fierte și mai presus de toate, și ecologice, sistemele de energie solară fotovoltaică din România ar trebui să furnizeze întreaga energie produsă timp de trei zile, doar pentru atingerea acestui scop. Este mult mai mult decât în Germania, de exemplu, unde sistemele de panouri fotovoltaice, mult mai numeroase decât cele de la noi, ar avea nevoie de doar o jumătate de zi”, spun oficialii E.ON.

Datele de la Institutul Național de Statistică arată că un român consumă, în medie, circa 267 de ouă pe an, ceva mai multe decât germanii, care consumă anual 233 de ouă, așa cum rezultă din statisticile Ministerului German al Alimentelor și Agriculturii. Asta înseamnă mai puțin de un ou pe zi, în ambele cazuri!

Totuși, furnizorul de gaze naturale și de electricitate atrage atenția că în timpul sărbătorilor de Paști se estimează că se vor consuma zilnic circa trei ouă de persoană, ceea ce ar însemna că, în total, vor fi consumate circa 60 milioane de ouă pe zi în România.

În situația în care toate aceste ouă ar fi vopsite acasă, E.ON a calculat că s-ar consuma foarte multă apă și energie. ″Pentru a fierbe 2 litri de apă consumăm un sfert de kilowatt oră. Un vas cu această capacitate este suficient pentru a fierbe și vopsi 10 ouă, iar aceasta se multiplică de 6 milioane de ori pentru întreaga țară. Plecând de la aceste presupuneri, prepararea de Paști a 60 de milioane de ouă ar consuma circa 15 milioane de kilowați oră de energie electrică, tot atât cât produc împreună toate sistemele de energie solară din România în medie în 3 zile.″, susțin reprezentanții furnizorului de gaze naturale și de electricitate.

Acesta este modul în care o companie cu profituri uriașe înțelege să le ureze Sărbători Pascale fericite consumatorilor din Romȃnia, inclusiv celor din Vaslui, un județ greu încercat de Delgaz Grid, copilul – minune al E.ON, care face hocus-pocus cu facturile lunare și cu distribuția de energie electrică, atȃt în mediul rural, cȃt și în cel urban.

Nevoiți să petreacă zeci de ore în beznă și cu aparatele electrocasnice sub amenințare, vasluienii așteaptă investițiile promise de E.ON în modernizarea rețelelor de distribuție a energiei electrice, nu comunicate de presă în care compania le numără ouăle consumate de Paști.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Creșterea salariilor nu a produs relansarea mult așteptată în sectorul contrucțiilor

Majorarea salariilor în sectorul construcțiilor ...

Vasile Pavăl nu mai vrea să fie surprins de prima ninsoare din această iarnă

Primăria Vaslui a declanșat pregătirile ...

Criza de constructori lovește și în proiectul Centrului Cultural Județean

de Dănuț CIOBANU Lucrările la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: