Home / Social / Fostul seminarist înjunghiat de colegul de cameră i-a lăsat fără cuțite pe șefii celui mai popular concurs culinar din România

Fostul seminarist înjunghiat de colegul de cameră i-a lăsat fără cuțite pe șefii celui mai popular concurs culinar din România

de Simona MIHĂILĂ

Vasile Balan, vasluianul din Fălciu, care în urmă cu șapte ani se zbătea între viață și moarte după ce un coleg de la Seminarul Teologic Huși i-a înfipt un cuțit în spate, caz prezentat pe larg în presa națională, i-a uimit luni seară pe cei trei jurați ai show-ului ”Chefi la cuțite”. Vasluianul a trecut cu succes de preselecții unde s-a prezentat cu un preparat inedit care i-a făcut pe chefii Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea să se lingă pe degete. Vasile, pizzer de meserie, a pregătit o pizza desert, creație proprie pe care a denumit-o ”Desertul pizzarului”.

Vasile Balan are 23 de ani și a povestit că lucrează ca bucătar de cinci ani. Când era elev, în timpul vacanțelor lucra ca ajutor de pizzer, ajutor de bucătar, spăla vase, făcea orice ca să câștige bani pentru școală.

”Am simțit că numai bucătărie pot să fac și practic, bucătăria mi-a schimbat viața”, declară ferm Vasile.

Cea mai frumoasă zi din viața lui a fost cea în care s-a căsătorit, după cum aflăm dintr-o postare de pe pagina lui de facebook și, cu siguranță, delicata sa soție va putea povesti copiilor și nepoților lor care este legătura dintre un inel de logodnă și o pizza.

”Sunt căsătorit de șase luni, iar când am cerut-o pe doamna mea de soție, tot pizza m-a ajutat. Am făcut o pizza în formă de inimă, pe care am ornat-o cu trandafiri realizați din felii de salam picant. Cu măsline feliate am scris cererea: <Vrei să fii soția mea?>, iar în mijloc i-am pus verigheta”, a povestit Vasile în timpul emisiunii.

Provocat de chefi, Vasea (așa cum îi spun prietenii) a mărturist că, încă de mic, și-a dorit să se facă preot. Și nu a fost doar o dorință trecătoare, căci a ajuns chiar la Seminarul teologic din Huși, aici unde s-a petrecut întâmplarea care i-a schimbat definitiv cursul vieții.

”Aveam 18 ani, eram în ultimul an de liceu. O ceartă cu un coleg de cameră, de 16 ani, a degenerat și s-a ajuns să îmi înfigă un cuțit în spate. Totul a pornit de la o simplă injurie pe care el mi-a adresat-o și, ca băieții, ne-am aprins, eu am vrut să-i dau o palmă. Lama cuțitului a intrat 13 cm în spatele meu. Am stat mult timp în spital. Recuperarea a fost grea, ajunsesem la 40 de kg, eram o legumă. Au urmat procesele, dar nici nu mă mai interesau, fiincă eram bucuros că trăiesc. Din păcate, când m-am întors la școală am aflat că nu doar el a fost exmatriculat, ci și eu. A fost o altă lovitură, pentru că eu chiar doream să ajung preot”, le-a povestit Vasea celor trei chefi, rămași muți de uimire la auzul acestei incredibile povești de viață.

Incidentul trăit de Vasile Balan a ajuns subiect de presă în 2011, scandalul provocând un real șoc în rândul opiniei publice.

Tot răul a fost spre bine, se pare, căci trista poveste l-a făcut pe tânărul vasluian să-și analizeze mai atent opțiunile de viață. A fost momentul în care a decis să pună în practică pasiunea pentru bucătărie, pe care și-o descoperise în vacanțe, atunci când a fost nevoit să muncească.

About Simona Vasile

x

Check Also

Vezi în ce localități vasluiene se va sista curentul electric în această săptămână

Ca de obicei și în ...

Cei doi frați dispăruți în Banca au fost găsiți. Aceștia au fost duși la spital

Cei doi frați de 11 ...

Doi frați de 11 și 13 ani, dispăruți de șase zile de la o stână din Banca

Doi copii care locuiau împreună ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: