Home / Justitie / Iată cum s-a desfășurat incidentul de luni, când polițistul Trandafir a fost bătut, scuipat și înjurat de Răzvan Tudorancea, zis Urecheatul

Iată cum s-a desfășurat incidentul de luni, când polițistul Trandafir a fost bătut, scuipat și înjurat de Răzvan Tudorancea, zis Urecheatul

Magistrații Judecătoriei Bârlad au admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad și au dispus luarea măsurii arestării preventive față de Silviu Răzvan Tudorancea, pe o perioadă de 30 de zile, după ce polițistul de la Rutieră, Lucian Trandafir, a fost bătut, scuipat și înjurat de acesta în momentul în care i-a cerut să se supună testului cu fiola (detalii aici).

Conform referatului întocmit de procurorii bârlădeni, pe 9 aprilie, în timp ce agentul principal de poliție Lucian Costel Trandafir, din cadrul Poliției mun. Bârlad – Biroul rutier, se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe str. Republicii, zona Confecții – Lidl din mun. Bârlad, a oprit în trafic pentru un control de rutină autoturismul marca BMW cu nr. de inmatriculare VS – 88 – URK, condus de Tudorancea. Inițial, i-a solicitat prezentarea documentelor personale și ale autoturismului, împrejurare în care inculpatul a devenit recalcitrant si agresiv verbal, proferând amenințări și folosind un limbaj jignitor și injurios la adresa persoanei vătămate.

”Conform probelor administrate, inculpatul Tudorancea a scuipat-o pe persoana vătămată, de mai multe ori, iar la un moment dat, astfel cum reiese din declarația persoanei vătămate, inculpatul a încercat sa forțeze portiera autoturismului proprietate personală, cu scopul de a sustrage controlului efectuat de organele de poliție.

Întrucât, conform sustinerilor declarative ale persoanei vătămate, inculpatul emana halena alcoolică, având in privința sa o serie de informații conform cărora acesta obișnuia să consume băuturi alcoolice în timp ce conducea pe drumurile publice, persoana vătămata i-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest. În acest context, inculpatul Tudorancea Răzvan Silviu a devenit si mai recalcitrant, a provocat scandal public, respectiv a adresat expresii și cuvinte jignitoare, amenințări cu acte de violență și l-a agresat fizic, aplicându-i o lovitură cu cotul între umăr și barbă, in partea stângă a gâtului agentului de poliție Trandafir Lucian Costel.

Ulterior inculpatul Tudorancea a fost imobilizat, încătușat cu respectarea prevederilor legale incidente și a fost condus la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” Bârlad pentru a-i fi prelevate mostre biologice, in vederea stabilirii alcoolemiei.

In incinta spitalului, astfel cum rezulta din probele administrate, inculpatul Tudorancea Răzvan Silviu a continuat să se manifeste violent verbal la adresa agentului de poliție, proferând amenintari la adresa acestuia, prin atitudinea sa tulburând ordinea și liniștea publică atât la momentul opririi în trafic cât și în incinta unității medicale. Conform buletinului de analiză toxicologică alcoolemie numitul Tudorancea a prezentat o alcoolemie de 1,80% alcool în sânge la ora 23.55 și 1,65% alcool în sânge la ora 00.55”, se arată în referatul Parchetului.

În drept, s-a reținut că faptele lui Tudorancea întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

About Simona Vasile

x

Check Also

Incendiu de proporții în comuna Oltenești. Peste 200 de hectare de vegetație uscată, distruse de flăcări

Peste 200 de hectare de vegetație uscată au fost ...

Peste două tone de furaje, mistuite de flăcări într-un incendiu la Todirești. Pompierii au reușit salvarea locuinței

Peste două tone de furaje au fost mistuite de ...

Panică într-un bloc din Vaslui, în urma unui incendiu. 17 persoane au fost evacuate, trei dintre acestea ajungând la spital

Șaptesprezece locatari dintr-un bloc din zona gării din municipiul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: