Home / Sanatate / La Bârlad s-au născut de Paște 12 copii. Băieții conduc, cu șapte la cinci

La Bârlad s-au născut de Paște 12 copii. Băieții conduc, cu șapte la cinci

de Mihaela NICULESCU

Șapte femei, internate în secția de Obstetrică Ginecologie a Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, au născut în perioada Sărbătorii Pascale. În cele trei zile de Paște, la maternitatea din Bârlad au văzut lumina zilei 12 bebeluși, majoritatea băieți. Primul născut, în ziua Învierii, pe 8 aprilie, dimineață la ora 09.44, a fost tot un băiețel.

Patru copii s-au născut în prima zi de Paște, cinci în a doua zi, iar în a treia zi până la prânz s-au născut trei copii. Din totalul celor 12 nou născuți, șapte sunt băieți și cinci fetițe”, a declarat Adrian Gheorghiu, responsabilul spitalului „Beldiman” în relația cu mass – media.

Acesta a mai adăugat că numărul pacienților înregistrați la Compartimentul de Primire al Urgențelor (CPU), de joi, 5 aprilie, la ora 15.00, până marți, 10 aprilie, ora 07.00, a fost de 622, dintre care 197 copii. Nu s-au înregistrat cazuri deosebite, pacienții adulți venind pentru acutizări ale unor afecțiuni cronice, iar cei mai mulți copii cu afecțiuni de sezon precum rinofaringite, otite, amigdalite, însoțite uneori de febră. Niciun caz de toxiinfecție alimentară sau de indigestie nu a fost consemnat în registrul pacienților consultați și nici numărul celor cu etilism acut care au apelat la CPU în zilele de Paște nu a fost semnificativ. S-au înregistrat doar trei – patru cazuri, adică mai puțin decât în weekend-urile obișnuite.

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Pogonești s-a finalizat rețeaua de canalizare

În comună s-au realizat mai ...

Lift interior sau exterior, pentru Pavilionul TBC din cadrul SJU Vaslui

de Dănuț CIOBANU Secția de ...

Replică de la Bârlad, pentru noul ministru al Muncii

Atac la declarațiile  Violetei Alexandru, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: