Home / Justitie / Tată și fiu găsiți morți, în prima zi de Paște

Tată și fiu găsiți morți, în prima zi de Paște

de Daniel MICU

Descoperire macabră în prima zi de Paște, în localitatea Trestiana, comuna Grivița. Doi bărbați, tată și fiu, de 83, respectiv 35 de ani, au fost găsiți fără viață. Fiecare în locuința sa, ambele corpuri de clădire fiind situate în aceeași curte.

 Nu se știe deocamdată ce s-a întâmplat, dacă există sau nu vreo legătură între morțile celor doi, dacă vreunul dintre ei și-a pus capăt zilelor, dacă a fost un accident la mijloc sau e vorba de pură coincidență. Cert e că, pe trupurile lor nu sunt urme de violență. Cadavrul tânărului, Enache Pintea, se afla în stare de putrefacție, semn că zăcea acolo de câteva zile, iar părintele său, Adam Pintea, murise cu doar câteva ore înainte să fie găsit de o rudă venită în vizită.

Fiica bărbatului de 83 de ani e cea care a făcut teribilă descoperire. Însoțită de soț, femeia a mers în prima zi de Paști, în vizită, la tatăl și la fratele ei. Le pregătise bucate tradiționale și abia aștepta să îi reîntâlnească. Nici prin cap nu îi trecea că rudele sale nu mai sunt în viață. A intrat în camera unde stătea fratele său, un tânăr de 35 de ani și a suferit un șoc. Cadavrul bărbatului era în stare de putrefacție, mirosul în locuință fiind greu de suportat. Îngrozită, a mers și în casa tatălui sau, însă nici acesta nu dădea semne de viață.

Oamenii au sunat la 112 și au cerut ajutor, însă medicii de la Ambulanță veniți de la Bârlad nu au putut decât să constate decesul celor doi.

“Nu sunt urme de violență pe trupuri, iar varianta inhalării de fum e exclusă, cei doi fiind găsiți în corpuri de clădire diferite”, a declarat dr. Dan Ungureanu, de la Serviciul Județean de Ambulanță Vaslui.
Poliția a intrat pe fir și în zonă au fost chemați criminaliștii. Pe trupurile celor doi nu erau vizibile urme de violență, așa că ultimul cuvânt în acest caz îl vor avea medicii legiști.

Întâmplarea a surprins întreaga comunitate. Oamenii spun că se așteptau că bătrânul, bolnav și neputincios, să se piardă, însă le e greu să înțeleagă cum a fost posibil ca el și fiul său să moară la distanță de câteva zile. Tânărul nu era căsătorit. Lucra ca zidar, prin sat și astfel își câștiga existența.

 “Erau oameni la locul lor, nu se certau, nu aveau dușmănie cu nimeni. Bătrânul era bolnav cu plămânii, ne așteptam să se întâmple cu el, în orice clipă. Dar curioasă e treaba cu fiul. Cum de au murit aproape împreună?! E suspect. Poate au mâncat sau au băut ceva?! Nu ne dăm seama. Fiica bătrânului i a găsit morți, fiecare în partea lui de casă. Venise să le aducă mâncare, ca de Paști”, a spus Ștefan Arcaleanu, rudă.
Vecinii nu știau că între cei doi să existe conflicte sau să aibă dușmani. Ancheta poliției va stabili exact cum s-a petrecut totul.

About Simona Vasile

x

Check Also

Sectorul zootehnic din județul Vaslui este în pragul falimentului

de Dănuț CIOBANU Crescătorii de ...

Șanse de angajare mai mici și discriminare la locul de muncă pentru bolnavii de cancer din județul Vaslui

Pe lângă problemele medicale și ...

Negocieri politice pentru împărțirea ultimilor bani din fondul la dispoziția CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consilierii din ...

%d blogeri au apreciat: