Home / Invatamant / Bravo, George! Un elev din Bârlad va reprezenta România în finala concursului internațional de limba engleză „Hippo English Competition”

Bravo, George! Un elev din Bârlad va reprezenta România în finala concursului internațional de limba engleză „Hippo English Competition”

de Mihaela NICULESCU

Centrul de Performanță în Educație din Bârlad a reușit și în acest an să aibă un cursant care s-a calificat în lotul de trei elevi care va reprezenta România la concursul „Hippo English Competition”. Acest concurs internațional este organizat de „Global Hippo Association”, organizație care luptă pentru promovarea cunoașterii limbii engleze și pentru schimbul de experiență între profesorii de limba engleză. Inițiativa aparține Serbiei, Croației și Italiei.

Bârlădeanul care a reușit să treacă de faza preliminară din 17 februarie și de semifinala din 17 martie, calificându-se pentru finală, se numește George Marinescu și este elev în clasa a VIII-a la Școala „Episcop Iacov Antonovici”. Acesta frecventează cursurile Centrului de Performanță în Educație de patru ani, stăpânește foarte bine limba engleză, conștient că îi va folosi pe viitor, chiar dacă nu își dorește să urmeze o facultate de profil, ci se va îndrepta către domeniul IT.

Concursul „Hippo English Competition” se va desfășura între 11 și 13 mai, în Italia, în Lido di Jesolo, în apropiere de Veneția, localitate unde are loc de șase ani. România se află la a doua participare, anul trecut Centrul de Performanță în Educație din Bârlad reușind să aibă un elev calificat în finală, Matei Resmeriță, care a obținut locul I la nivelul III, la care a participat. În acest an, George Marinescu va trebui să ducă mai departe prestigiul centrului de performanță bârlădean și cu siguranță că va reuși acest lucru.

Suntem mândri că lucrăm cu asemenea cursanți și bucuroși de colaborarea pe care o avem cu Camera de Comerț și Industrie din Londra (LCCI), cu ajutorul căreia am aflat de concurs, iar centrul nostru a putut să participe la „Hippo English Competition”. Centrul de Performanță în Educație din Bârlad este singurul centru de acest gen din Moldova”, ne-a declarat Sorana Chiru, profesoara de limbă engleză a lui George Marinescu.

Concursul internațional organizat de „Global Hippo Association” are de la an la an tot mai mulți participanți, din tot mai multe țări. Anul trecut, au concurat pe cele șapte nivele de pregătire 15.000 de elevi din 20 de țări de pe întreg mapamondul.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

Ministerul Agriculturii finanțează activitatea Colegiului Agricol din Huși

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși ...

%d blogeri au apreciat: