Home / Sanatate / Săptămâna trecută, nu s-a mai înregistrat niciun caz de gripă în județul Vaslui

Săptămâna trecută, nu s-a mai înregistrat niciun caz de gripă în județul Vaslui

de Mihaela NICULESCU

În săptămâna premergătoare Paștelui, 2 – 8 aprilie, în județul Vaslui nu a mai fost raportat niciun caz de gripa, față de opt cazuri, câte fuseseră înregistrate la Direcția de Sănătate Publică Vaslui în săptămâna anterioară.

Numărul cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare a scăzut și el considerabil, de la 916 la 204 săptămâna trecută, la fel ca și internările în aceste cazuri, care s-au redus de la 56 la 32. Și pneumoniile au cunoscut un trend descendent, ajungând săptămâna trecută la jumătate din cât fuseseră raportate în perioada 26 martie – 1 aprilie. Astfel, au fost înregistrate 110 cazuri de pneumonii, cele mai multe la pacienți cu vârste de peste 65 de ani (32), urmați de cei cu vârste între 15 – 49 ani (23 cazuri), de cei între 5 – 14 ani (19 cazuri), cei între 2 – 4 ani și 50 – 64 ani (câte 15 cazuri) și șase cazuri la copiii cu vârsta sub un an.

Nu a fost înregistrat niciun deces din cauza gripei și este posibil ca măsurile de restricționare a accesului vizitatorilor în spitale să fie ridicate în curând, revenindu-se în această lună la programul de vizită normal.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Au venit primele doze de vaccin antigripal. Deocamdată, este imunizat personalul de la UPU, SAJ și ATI

Primele 1.250 de doze de ...

Trombostopul ar putea apărea în farmaciile din Bârlad zilele acestea

Vești bune pentru pacienții din ...

Tânără de 20 de ani, luată cu ambulanța din Autogara Vaslui, după ce i s-a făcut rău în timp ce aștepta autobuzul spre casă

O tânără de 20 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: