Google+
Home » Social » CUM sa amenajezi un loc de joaca pentru copii in curtea casei!
42308753 - family playing football in garden together

CUM sa amenajezi un loc de joaca pentru copii in curtea casei!

Odata cu instalarea sezonului cald, majoritatea parintilor se confrunta cu problema iesitului in parc cu micutul. Timpul limitat si responsabilitatile de la job sunt doua dintre cele mai mari piedici care stau in calea stabilirii unui program zilnic de petrecere a timpului cu copilul in aer liber, ajungandu-se, de cele mai multe ori, la renuntarea ideii de a iesi afara si de a ramane in casa pentru joaca.

Totusi, acest lucru este gresit, intrucat, pentru o dezvoltare armonioasa, este chiar indicat ca cel mic sa fie incurajat sa socializeze cu alti copii de varsta lui si, in acelasi timp, sa se bucure de vremea frumoasa de afara.

Asadar, daca si tu faci parte dintre parintii care ajung acasa mult prea obositi pentru a mai iesi in parc cu copilul, atunci ia in calcul solutia de a amenaja acestuia un loc de joaca in curtea casei. In cele ce urmeaza vei descoperi CUM poti face acest lucru.

Iata cat de repede poti aranja un spatiu de joaca pentru copii

  • Daca ai decis care este spatiul in care vei pregati locul de joaca, transforma-l intr-o groapa de nisip in care cel mic sa se poata desfasura in voie. Tot ce iti trebuie sunt cativa saci cu nisip si, bineinteles, pavajul a carui margine trebuie construita astfel incat sa nu reprezinte un pericol pentru copil. Opteaza pentru margini din cauciuc ori alt material moale, caci altfel micutul se poate rani.

  • Pentru ca vara reprezinta anotimpul cu cele mai ridicate temperaturi, este important sa ai in vedere montarea unui sistem de racire pentru terase. Aici https://hitmag.ro/sisteme-racire-terasa poti gasi ventilatoare ori kituri pentru vaporizare ideale pentru curtea casei tale. Amplaseaza sistemul in apropierea locului de joaca pentru a-i asigura copilului toate conditiile. De asemenea, o pergola va arata extrem de bine in curtea casei, mai ales in serile in care iti vei dori sa te relaxezi alaturi de copilul tau.

  • Un balansoar si un tobogan vor fi primite cu bucurie de micutul dornic sa se joace in aer liber. Poti sa vezi tobogane pentru copii online, la preturi accesibile, in culori atractive, gandite pe placul celor mici. De asemenea, monteaza si o casuta din plastic, care se asambleaza extrem de repede. Alege casuta in functie de dimensiunile locului pe care il ai la dispozitie, astfel incat copilul tau sa aiba suficient spatiu de desfasurare.

  • Pentru zilele toride, o piscina gonflabila poate inlocui, cu succes, o zi petrecuta la piscina. Amplaseaz-o in locul creat special pentru joaca in curtea casei, spre bucuria celui mic, care va fi extrem de incantat. Astfel, vei putea sa il supraveghezi in timp ce te ocupi de responsabilitatile casnice.

Acum ca ai descoperit cateva sugestii inedite in ceea ce priveste amenajarea unui loc de joaca pentru copilul tau, asigura-te ca, in scurt timp, vei pune in aplicare toate cele mentionate anterior. Dupa finalizarea zonei de joaca din curte, invita si copiii vecinilor, pentru ca distractia sa fie garantata.

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: