Google+
Home » Social » Elevii vasluieni, consiliați de AJOFM

Elevii vasluieni, consiliați de AJOFM

Consilierii Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Vaslui merg și în luna aprilie în unitățile de învățământ din județ pentru a le aduce la cunoștință proaspeților absolvenți drepturile pe care le au, prevăzute în legislația specială privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Această acțiune este parte integrantă a Programului de informare și consiliere în școli, ce se derulează în baza unui protocol de colaborare încheiat la nivelul Agenției Naționale pentru Ocupare Forței de Muncă cu Ministerul Educației Naționale.

În cadrul întâlnirilor, consilierii din cadrul AJOFM Vaslui îi vor informa pe elevii din anii terminali în legătură cu legea privind sistemul asigurărilor pentru șomaj si stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare; facilități pentru șomeri/angajatori, drepturi și obligații; serviciile oferite de AJOFM Vaslui; programe gratuite de formare profesională organizate in anul 2018. AJOFM va sonda opțiunile profesionale ale elevilor, îi va informa privind piața muncii locală și prin rețeaua EURES, le va pune la dispoziție metode și tehnici de căutarea unui loc de muncă și va distribui materiale informative. Tinerii vor mai fi informați cu privire la faptul că AJOFM Vaslui acordă consultanță și asistență pentru începerea unei activități independente sau pentru inițierea unei afaceri. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: