Google+
Home » Social » Salariile, majorate corect în județul Vaslui

Salariile, majorate corect în județul Vaslui

Trecerea obligațiilor de asigurări sociale de la angajator la angajat nu a adus, deocamdată, sancțiuni în județul Vaslui.

Angajatorii au avut termen până la 31 martie 2018 pentru a înregistra salariile conform noilor reguli și nimeni nu s-a plâns că i s-ar fi calculat greșit salariul.

În cadrul celor 277 controale efectuate de inspectorii de muncă din cadrul compartimentelor Control Relații de Muncă și Control Muncă Nedeclarată, în perioada 1 ianuarie-31 martie 2018, nu au fost cazuri în care angajatorii să nu fi respectat prevederile legale privind stabilirea și garantarea în plată a salariului minim brut pe țară”, ne-a declarant, ieri, Alin Mocanu, inspector șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui

De altfel, pe această temă, inspectorii de muncă au organizat, în perioada decembrie 2017-martie 2018, numeroase sesiuni de informare și conștientizare în Vaslui, Bârlad și Huși la care au participat circa 300 de reprezentanți ai unor firme cu domenii de activitate în construcții, exploatarea și industrializarea lemnului, alimentație publică, agricultură, industrie textilă, comerț, transport, panificație, industrie alimentară, prestări servicii, cabinet medicale, cabinete notariale, primării și regii autonome.

Potrivit datelor statistice extrase din REVISAL, la 31 martie, erau înregistrate în județul Vaslui 60.076 de contracte de muncă, din care 53.422 încheiate pe perioadă nedeterminată, 4.779 pe perioadă determinate, 2.522 contracte erau suspendate, iar 253 detașate. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: