Home / Sanatate / Încă o zi de suspans pentru salariații Spitalului ”Beldiman”

Încă o zi de suspans pentru salariații Spitalului ”Beldiman”

Cadrele medicale din Bârlad vor primi sporurile salariale, luna viitoare.

Vineri, au primit doar salariul mărit (anumite categorii de personal), urmând ca în luna mai să primească pe lângă acesta și sporurile pentru condiții periculoase și vătămătoare de muncă (acolo unde este cazul), sporuri aferente lunilor martie și aprilie. Deocamdată nu s-a stabilit care este valoarea acestora, întrucât Spitalul ”Elena Beldiman” nu a primit niciun răspuns de la Primăria Bârlad, ordonatorul principal de credite, la adresa trimisă, în care cere să i se specifice care este procentajul sporurilor la nivelul unității administrativ – teritoriale, spor care conform legii trebuie să fie până în 30%.

Deși primăria nu este sursa de finanțare a acestor sporuri speciale, legea prevede ca ea să fie consultată în privința procentajului sporurilor la nivel de unitate administrativ – teritorială. De îndată ce primăria va comunica răspunsul, conducerea spitalului va trebui să stea la masa negocierilor cu reprezentanții Sanitas pentru a stabili în cele din urmă care sunt sporurile aplicate pentru fiecare secție și fiecare cadru medical care lucrează în condiții periculoase sau vătămătoare. Se va stabili dacă procentajul va fi aplicat la nivel minim, mediu sau maxim, în limita prevăzută în regulamentul de acordare a acestor sporuri.

Astăzi, conducerea spitalului se va întâlni din nou cu reprezentanții Primăriei, pentru a stabili ce procent al sporurilor a reieșit în urma calculelor. Atât reprezentanții spitalului, cât și cei ai primăriei se feresc să facă declarații pe acest subiect, singurii care sunt disponibili pentru comunicare rămân reprezentanții Sanitas.  (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, decis să reformeze instituția pe care o conduce

de Mihaela NICULESCU   Hotărât ...

ULTIMA ORĂ! Pompierii bârlădeni au salvat o femeie de 80 de ani și au stins incendiul care cuprinsese un trailer

de Mihaela NICULESCU Două intervenții ...

Update! Accident cu șase victime la Sărățeni

Update: Accidentul produs în această ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: