Google+
Home » Justitie » Avocat din Vaslui, arestat preventiv după ce ar fi primit ilegal 3.400 de euro și 400 de lei

Avocat din Vaslui, arestat preventiv după ce ar fi primit ilegal 3.400 de euro și 400 de lei

Un avocat din Baroul Vaslui a fost arestat preventiv pentru trafic de influență în formă continuată. El este acuzat că, împreună cu o altă persoană, ar fi primit suma totală de 3.400 de euro și 400 de lei pentru a-și folosi influența pe care o avea asupra unor angajați ai instituțiilor statului.

Un avocat din Baroul Vaslui a fost arestat preventiv pentru trafic de influență în formă continuată. Neculai Horobeț este acuzat că, împreună cu o altă persoană, ar fi primit suma totală de 3.400 de euro și 400 de lei pentru a-și folosi influența pe care ar avea la unii angajați ai instituțiilor statului. Potrivit procurorilor DNA, avocatul vasluian, împreună cu un alt bărbat, au pretins de la o persoană suma de 2.400 de euro pentru a-i determina pe angajați ai Serviciului Public Comunitar Regim de Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Vaslui să-i elibereze pe numele acesteia un permis de conducere fără a susține examenul auto. Cei doi ar fi primit din suma pretinsă 1.900 de euro și 400 de lei.

Într-un context asemănător, în perioada septembrie–octombrie 2017, inculpatul Horobeț Neculai a pretins și primit de la o persoană, martor în cauză, direct sau prin intermediul celuilalt inculpat, în mai multe tranșe, suma totală de 1.500 euro, pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui,  Serviciul Rutier. Concret, inculpatul a promis persoanei respective, care era cercetată cu privire la săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației rutiere, că-i va determina pe polițiști să-i restituie permisul de conducere”, se arată într-un comunicat al DNA.

În aceeași speță, procurorii anticorupție au dispus măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, pe numele persoanei, care l-a ajutat pe avocat la comiterea celor două infracțiuni de trafic de influență. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: