Google+
Home » Invatamant » Concursul Interjudețean de Logică și Perspicacitate, inițiat de Școala “Iacov Antonovici”, poartă din acest an numele distinsului profesor Vasile Țugulea

Concursul Interjudețean de Logică și Perspicacitate, inițiat de Școala “Iacov Antonovici”, poartă din acest an numele distinsului profesor Vasile Țugulea

de Mihaela NICULESCU

Aproximativ 350 de elevi din Bârlad, Vaslui, dar și din județele Neamț, Iași, Bacău și Botoșani, au participat sâmbătă la cea de-a 12-a ediție a Concursului Interjudețean de Logică și Perspicacitate, desfășurat la Școala “Iacov Antonovici” din Bârlad, inițiatoarea acestuia.

La concurs au participat doar elevi cu potențial special, atrași de problemele de logică ce le stimulează gândirea și creativitatea, din clasele primare și gimnaziu. Cele mai bune rezultate le-au avut elevii din Bârlad și Vaslui, concursul desfășurându-se pe trei categorii: clasele a III-a și a IV-a, clasele a V – a și a VI-a și clasele a VII – a și a VIII-a.

Premiul I la clasele a III-a și a IV-a a fost câștigat de două echipaje ale Școlii “George Tutoveanu” Bârlad: echipajul format din Matei Spânu, Alice Mihăilă, Mariana Ștefănescu, Sebastian Iosip (coordonatori învățătoarele Monica Vîrlan și Dorina Bâgu) și echipajul format din Alexandru Bâlbâe, Cosmin Bogos, George Bostan și Răzvan Lupașcu (coordonatori Monica Vîrlan, Dorina Bâgu și Gabriela Iordache)

La clasele a V-a și a VI-a pe primul loc s-a situat echipajul Școlii “Mihai Eminescu” din Vaslui, format din Matei Porumboiu, Ștefan Sălcianu, Iarina Grigoriu și Ioana Mărgărint (coordonator profesor Marius Neamțu).

La clasele a VII-a și a VIII-a primul clasat a fost echipajul Școlii “Episcop Iacob Antonovici” din Bârlad, format din elevii Radu Cărăbăț, George Marinescu, Ana Cotoranu și Ioana Pruteanu (profesor coordonator Daniela Tamaș).

Elevii, constituiți în echipaje de câte patru, au avut de rezolvat timp de două ore trei probleme de logică și o problemă de departajare. Președintele concursului a fost profesor universitar Gheorghe Pleșu, de la Universitatea “Gheorghe Asachi” din Iași.

Dacă până anul trecut concursul de logică și perspicacitate se numea “Iorgu Radu”, începând din acest an poartă numele profesorului “Vasile Țugulea”, asta după anul trecut distinsul profesor, inițiator și susținător al competiției, a încetat din viață.

“Profesorul Țugulea a fost președintele de onoare al acestui concurs și s-a implicat activ și afectiv în organizarea competiției, în selectarea problemelor, în propunerea de probleme, în mediatizarea și sponsorizarea concursului. A fost prezent mereu, impulsionându-ne și sfătuindu-ne în toate edițiile de până anul trecut. Pentru că din vara lui 2017 nu mai poate fi fizic lângă noi, în semn de respect și pioasă amintire am considerat că e normal ca începând din acest an concursul de logică și perspicacitate să îi poarte numele”, a declarat Daniela Tamaș, profesor de matematică la Școala “Iacov Antonovici”, inițiatoare a concursului.

Din 2005 până în 2007 concursul a făcut parte dintr-un proiect finanțat cu fonduri europene, după care a devenit concurs județean și ulterior interjudețean. Din 2017 Ministerul Educației a inclus concursul în Calendarul Activităților Educative Interjudețene și Regionale.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: