Google+
Home » Invatamant » Anchetă a ITM Vaslui în cazul elevilor care ar fi consumat alcool în timpul orelor de practică

Anchetă a ITM Vaslui în cazul elevilor care ar fi consumat alcool în timpul orelor de practică

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a demarat ieri verificări, în cazul unor elevi de la un liceu vasluian, aflați în practică la o firmă de construcții care efectuează lucrări de reabilitare la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui. Elevii au fost surprinși într-o unitate de alimentație publică din municipiul Vaslui, cu echipamentele de lucru, veste și căști de protecție, în timp ce consumau băuturi alcoolice, după care s-au întors la sediul IPJ, pentru continuarea practicii efectuate în construcții.

“O echipă de inspectori din cadrul instituției noastre s-a deplasat la sediul IPJ, unde au loc lucrări de construcții și a constatat că elevii se află în timpul programului de practică, fiind solicitate documentele legale care atestă acest lucru. Referitor la faptul că ei ar fi consumat băuturi alcoolice în timpul programului de practică, vor fi efectuate cercetări suplimentare. Responsabilitatea pentru acești elevi aparține firmei la care efectuează orele de practică și nu ar fi normal ca ei să consume alcool, în timpul programului. Controlul nu este încă finalizat. Inspectorii prezenți la fața locului le-au transmis elevilor și maistrului însoțitor că este total interzis consumul de băuturi alcoolice”, a declarat ieri Gheorghe Chirvase, inspectorul-șef al ITM Vaslui,

Reprezentanții IPJ Vaslui au confirmat efectuarea unui control la firma care efectuează lucrările de reabilitare la sediul instituției și au transmis că cei abilitați să furnizeze informații în legătură cu acest caz sunt inspectorii de muncă și reprezentanții firmei de construcții. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: