Home / Administratie / Marii fermieri nu se grăbesc să ceară subvențiile pe terenul agricol

Marii fermieri nu se grăbesc să ceară subvențiile pe terenul agricol

Au rămas mai puțin de 30 de zile pentru depunerea cererii unice de plată în agricultură, iar suprafața de 27.670 de hectare pentru care s-au cerut subvenții până în prezent, nu reprezintă nici măcar 15 % din suprafața subvenționată în 2017.

Centralizarea datelor până la 11 aprilie arată că la centrele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui s-au prezentat 10.433 de fermieri dintre cei 13.414 programați, iar suprafața pentru care au cerut subvenții totalizează 27.640 de hectare. În condițiile în care, în fiecare an, se acordă subvenții pentru circa 250.000 de hectare putem spune, fără doar și poate, că cei care au depus cereri până acum reprezintă categoria micilor fermieri, aceștia lucrând mai puțin de 15% din suprafața agricolă a județului. Prin urmare, marii fermieri mai au la dispoziție mai puțin de o lună pentru a-și cere drepturile.

Precizăm că spre deosebire de anii precedenți, când după perioada de depunere a cererilor (1 martie -15 mai) era prevăzută cu o prelungire de 25 de zile, dar cu penalități, începând din acest an, nu se mai va mai acorda nicio zi peste termenul limită de 15 mai. Prin urmare fermierii care nu depun, la timp, cererile la APIA Vaslui, pierd subvențiile.

Fermierii care solicită subvenții pentru o suprafață mai mare de 50 de hectare de teren agricol trebuie să depună cererea la Centru județean Vaslui al APIA, iar cei care vor subvenții pentru una mai mică de 50 de hectare trebuie să se prezinte la centrele locale de care aparțin.

În campania din 2017, la APIA Vaslui au fost depuse 21.849 de cereri pentru o suprafață de circa 250.000 hectare. (Cristian DIMA)

 

 

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 2.000 de cupluri din județul Vaslui s-au căsătorit în anul trecut

În perioada ianaurie – octombrie ...

Ultima oră! Incendiu la Huși!

Pompierii secției din Huși intervin ...

Proiectul drumului strategic în valoare de 222 milioane de lei intră în execuție

de Dănuț CIOBANU  În următoarele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: