Google+
Home » Sanatate » Șansă nesperată pentru spitalul bârlădean. Containerele lui Boroș sar din schemă

Șansă nesperată pentru spitalul bârlădean. Containerele lui Boroș sar din schemă

de Simona MIHĂILĂ

O nouă șansă se întrevede la orizont pentru secțiile TBC, Infecțioase și Psihiatrie din cadrul Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad, pe care municipalitatea bârlădeană trebuie să le mute până în 2020 din cauza condițiilor improprii în care funcționează.

Deputatul Adrian Solomon i-a înlesnit primarului Dumitru Boroș o întâlnire cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, după ce edilul-șef le-a comunicat bârlădenilor concluzia sa că mutarea secțiilor în construcții de tip container este singura soluție. Ideea a fost categoric respinsă de ministrul Sănătății, în urma întâlnirii la care, în afară de Solomon și Boroș, au mai fost prezenți și Daniela Borș, managerul spitalului, și Cezar Chiper, directorul tehnic al Primăriei Bârlad.

”Așa cum și eu m-am exprimat în momentul în care am aflat că administrația locală, doamna ministru a spus că este inadmisibil ca secțiile să funcționeze în astfel de containere. Se poate găsi și altă soluție omenească, europeană. Nu aș vrea să vorbim prea mult pe subiectul acesta până când nu este cert, dar se pare că vor mai fi finanțate niște spitale prin fonduri europene în afară de cele regionale. E vorba de vreo 30 de spitale și sperăm ca și cel al Bârladului să fie printre ele”, ne-a declarat deputatul Adrian Solomon.

Ieri, primarul Dumitru Boroș a organizat o conferință de presă în care a vorbit despre posibilitatea construirii unui nou corp de spital.

”În ședința extraordinară de miercurea trecută consilierii locali au aprobat suma de 45.000 lei, pentru reactualizarea studiului de fezabilitate necesar construirii unei clădiri noi, în care să mutăm secțiile TBC, Infecțioase și Psihiatrie. Propunerea noastră de a le muta în containere nu a fost agreată de Ministerul Sănătății, dar se întrezărește totuși o soluție pentru construirea unui pavilion spitalicesc nou, care să găzduiască cele trei secții. Valoarea acestei construcții este de 10 milioane euro. Noul corp de spital va fi construit în spatele Bisericii <Sfânta Ecaterina>, acolo unde exista spitalul vechi, și va avea o capacitate de 220 paturi. Sperăm să reușim ca proiectul nostru să se afle în prima linie de eligibilitate pentru a putea ridica o construcție nouă cu bani europeni”, a declarat primarul Dumitru Boroș la conferința de presă.

Oportunitatea este una cât se poate de serioasă. Trebuie doar ca municipalitatea bârlădeană să facă totul pentru a nu o rata, iar o documentație tehnică eligibilă este un pas esențial.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: