Google+
Home » Social » Mobilizare generală exemplară pentru salvarea Adelinei! Centrul de transfuzie, luat cu asalt de consătenii fetei, în frunte cu primarul comunei

Mobilizare generală exemplară pentru salvarea Adelinei! Centrul de transfuzie, luat cu asalt de consătenii fetei, în frunte cu primarul comunei

de Mihaela NICULESCU

Apelul umanitar postat pe rețelele sociale de familia Ionelei Adelina Gându, o tânără bolnavă de leucemie din județul nostru, a atras zeci de donatori la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Bârlad. Până acum, 53 de persoane și-au manifestat dorința să o ajute pe Adelina, doar ieri prezentându-se la CTS 25 de donatori.

Marți, holul CTS se umpluse de oameni, veniți să doneze, impresionați de cazul tinerei care are nevoie urgentă de mult sânge, oameni veniți din Huși, Vaslui, dar și din comuna Bălteni, unde locuiesc părinții fetei. Printre donatori s-au aflat și medicul veterinar din comună, angajați ai Școlii Gimnaziale nr. 1 și ai Primăriei din Bălteni, în frunte cu Relu Brașoveanu, primarul comunei.

Am luat această inițiativă din dorința de a salva viața acestei tinere de 24 de ani, ai cărei părinți locuiesc în blocul fostului Ocol silvic din Brodoc, pe teritoriul comunei noastre. Și-au manifestat dorința de a fi solidari cu Adelina mai mulți localnici ai comunei, dar pentru că nu au întrunit condițiile de donare mulți nu au mai putut să vină să doneze. Din 20 am rămas nouă, care astăzi ne-am făcut datoria de cetățeni și de oameni în primul rând”, a declarat pentru Est News Relu Brașoveanu.

Alături de grupul din Bălteni au venit la CTS pentru donare și colegi de serviciu ai mamei Adelinei, dar și câteva tinere, care au aflat despre cazul fetei bolnave de leucemie și au dorit să o ajute. Nu a lipsit nici logodnicul Adelinei, Andrei Agafiței. „Am rămas impresionat de mobilizarea oamenilor din județ, de spiritul de solidaritate și de omenia unor străini care doresc să fie alături de mine și familia mea. Cu cât reușim să obținem cantități mai mari de sânge, cu atât tratamentul este mai eficient. Adelina are nevoie de sânge, de masă eritrocitară, dar și de masă de trombocite. La această oră beneficiază de transfuzii atât cât trebuie și starea ei de sănătate este bună. Medicii ne dau speranțe și asta ne bucură, dar avem nevoie în continuare de sânge, deci, de donatori. Dacă va rămâne sânge, vor putea fi ajutate și alte persoane care au nevoie disperată de transfuzii”, a spus Agafiței.

Adelina Ionela Gându a fost diagnosticată în urmă cu două săptămâni cu leucemie tip B, iar de o săptămână s-a făcut apel pentru donarea de sânge din grupa 01. Datorită donatorilor a reușit să primească sângele de care are nevoie. Tratamentul de chimioterapie este eficient și starea de sănătate a pacientei, aflată la Fundeni, se ameliorează. Adelina urma să se căsătorească cu Andrei pe 7 iulie, dar nunta s-a amânat până când tânăra se va reface.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: