Home / Administratie / Peste 600 de tone de deșeu inert, strâns de Goscom după sezonul rece

Peste 600 de tone de deșeu inert, strâns de Goscom după sezonul rece

Peste 600 de tone de deșeu inert a fost strâns de pe străzile și din parcurile din municipiul Vaslui de Goscom în urma sezonului rece care s-a încheiat recent. În prezent, cei 250 de salariații ai societății desfășoară activități de plantare de arbori și arbuști, cosit iarba, administrare de îngrășământ, curățat copaci și stropit contra dăunătorilor.

Încălzirea bruscă a vremii după o iarnă prelungită i-a scos în stradă și în parcurile din întreg municipiul Vaslui pe toți salariații societății Goscom. Într-o primă etapă au fost vizate pentru salubrizare cele 4,4 milioane de metri pătrați de străzi și trotuare din oraș, de pe care s-au strâns nu mai puțin de 600 de tone de deșeu inert rezultat în urma sezonului rece. Ulterior, s-a acționat cu aspiratoarele de praf stradale și măturătorile mecanice, în final fiind stropite străzile.

Pe zona se spații verzi, pe lângă activitățile specifice sezonului, s-au plantat pe aliniamentele trotuarelor cât și în parcuri peste 1.700 de puieți de copaci, arbuști și conifere, procedându-se inclusiv la completarea și înlocuirea celor uscați. Vizate de aceleași acțiuni au fost și zonele dintre cvartalele de blocuri din municipiu.

Umiditatea abundentă, combinată cu căldura din ultima perioadă, impune o intervenție urgentă în ceea ce privește cositul spațiilor verzi din oraș. În acest sens, se acționează cu nu mai puțin de 25 de unelte și utilaje specifice. Asta nu înainte de desfășurarea activitățile de aerare, administrare îngrășământ și supraînsămânțarea tuturor suprafețelor gazonate din municipiu”, ne-a declarat directorul SC Goscom Vaslui SA, Cătălin Bîrleanu.

Suprafața de spații verzi din municipiu pe care o gospodărește societatea Goscom Vaslui depășește 27 de hectare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Silvicultorii finalizează în această lună preluarea în pază a pădurilor private

Direcția Silvică (DS) Vaslui își ...

Egalitate între Iohannis și Dăncilă într-o secție de votare din Vaslui care a funcționat doar pentru o garsonieră

Principalii contracandidați la alegerile președințiale, ...

Peste 100 de pacienți internați la Spitalul „Elena Beldiman” au solicitat urna mobilă pentru a-și exercita dreptul de vot

Pacienții Spitalului „Elena Beldiman” din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: