Home / Administratie / Șase locuințe protejate și două centre de zi, construite cu fonduri europene în două comune din județ
Ciprian Trifan

Șase locuințe protejate și două centre de zi, construite cu fonduri europene în două comune din județ

Șase locuințe protejate, cu un număr total de 48 de locuri de cazare, și două centre de zi vor fi construite cu fonduri europene în două comune din județ. Odată cu darea în folosință a viitoarelor spații de cazare din Oltenești și Găgești, se va desființa, treptat, Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Huși.

Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Huși își va închide porțile în viitorul apropiat, după zeci de ani în care a funcționat într-o clădire nu tocmai propice pentru astfel de activități comparativ cu alte locații care oferă astfel de servicii la nivelul județului Vaslui. Și asta după ce Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție Socială (DGASPC) Vaslui va construi, cu fonduri europene, șase locuințe protejate în comunele Oltenești și Găgești, cu o capacitate de 48 de locuri. De asemenea, confort proiectelor care au fost aprobate într-o ședință ”de îndată” a Consiliului Județean (CJ) Vaslui, în cele două localități vor fi realizate și câte un centru de zi pentru persoane cu handicap.

Aceste două proiecte, finanțate prin Axa prioritară 8 ”Dezvoltarea Infrastructurii de Sănătate și Sociale”, răspund planului de restructurare a Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Huși. După reforma dezinstituționalizării copiilor din centre de plasament făcută în ultimii ani, acum se dorește același lucru pentru persoanele adulte aflate în astfel de centre”, ne-a declarat vicepreședintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan.

Valoarea celor două proiecte se ridică la peste 1,5 milioane de euro, contribuția CJ Vaslui fiind de 2%. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbat rănit în zona centrului de dializă din Bârlad în urma unui accident provocat de o șoferiță imprudentă

Un bărbat de 39 de ...

Regretul unui cizmar bârlădean, că breasla lui va dispărea în câțiva ani

Meseriașii sunt pe cale de ...

Ce comoară ascunde Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad?

Sala cu vitralii de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: