Google+
Home » Sanatate » Spitalul “Beldiman” are, în sfârșit, un ecograf performant, care a și fost pus în funcțiune

Spitalul “Beldiman” are, în sfârșit, un ecograf performant, care a și fost pus în funcțiune

de Mihaela NICULESCU

De luni, Spitalul „Elena Beldiman” are un ecograf permanent, care a și fost pus în funcțiune. Aparatul de nouă generație, așteptat de mulți ani, a fost achiziționat cu suma de 71.000 lei, bani proveniți din donația făcută în decembrie anul trecut de generosul om de afaceri

Constantin Dulute

bârlădean Constantin Duluțe.

Ecograful a fost montat în secția Radiologie, în locul celui vechi, care funcționa de 15 ani.

Ecograful achiziționat recent de Spitalul <<Beldiman>> este un ecograf 3D și 4D pentru unele funcții și este un ecograf doppler (color). Aparatul este dotat cu două sonde, una convexă pentru investigații abdominale și o alta liniară, pentru țesuturi moi (vase de sânge, mușchi, tiroidă, etc.). Ecograful are posibilitatea de a compara rezultatele obținute cu cele ale unui examen precedent și oferă o imagine mai clară față de cea redată de ecograful 2D. Are o rezoluție de contrast și delimitarea structurală îmbunătățite”, ne-a declarat dr. Vladislav Afteni, coordonatorul activității medicale din spitalul bârlădean.

Spitalul din Bârlad a rămas anul acesta cu doar patru medici radiologi din șase, după decesul medicului Viorel Petcu și după desfacerea contractului de muncă al altui radiolog. Ecograful proaspăt achiziționat va fi folosit de cei patru medici radiologi, dintre care doar doi se află în contract cu CJAS. Ecograful 2D, care a fost utilizat din 2003 în secția Radiologie, se află într-o stare destul de bună și va fi mutat în secția de Obstetrică – Ginecologie. Cu ajutorul acestuia se vor putea face și ecografii endovaginale, dar numai după ce spitalul va achiziționa o sondă specială pentru această investigație imagistică.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: