Home / Justitie / Amenzi usturătoare în Bârlad, Puiești, Cîrja, Vaslui și Huși pentru munca la negru

Amenzi usturătoare în Bârlad, Puiești, Cîrja, Vaslui și Huși pentru munca la negru

Flagelul muncii la negru continuă să afecteze o varietate de domenii de activitate din județul Vaslui.

Cinci societăți comerciale din județul Vaslui au fost amendate, în martie, cu 150.000 de lei, după ce inspectorii de muncă au descoperit muncitori care lucrau fără forme legale de angajare. Una dintre ele este o firmă de curierat din Bârlad. Sancțiunea aplicată a fost o amendă 20.000 de lei pentru că a fost prinsă o singură persoană care lucra „la negru”. Cu aceeași amendă s-au ales: un angajator din Cetățuia, Comuna Puiești, care se ocupă cu creșterea ovinelor și caprinelor, o firmă de comerț din Bârlad și o societate din Huși care vinde băuturi în baruri.

Cea mai mare amendă a fost aplicată unui angajator din Vaslui al cărui domeniu de activitate este administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract (CAEN 6832). La societatea respectivă au fost depistate cinci persoane fără forme legale de angajare. S-au aplicat două amenzi în valoare totală de 70.000 de lei, una de 30.000 de lei și una 40.000 de lei, ne-a declarat, ieri, Alin Mocanu, inspector șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui.

Angajatorii controlați au primit amenzi și pentru nerespectarea prevederilor legale privind munca zilieră, caz consemnat în Cîrja, orașul Murgeni – la o societate al cărui domeniu de activitate este vânătoarea, capturarea cu capcane a vânatului și activități anexe vânatului, precum și pentru nerespectarea dispozițiilor legale privind munca suplimentară. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 20 de hectare de vegetație uscată, mistuite de flăcări la Muntenii de Sus, în urma unui puternic incendiu

Peste 20 de hectare de vegetație uscată au fost ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

Complex de solarii dintr-o suburbie a Vasluiului, salvat în ultima clipă de la a fi mistuit de flăcări

Un complex de solarii, ce se întinde pe o ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: