Google+
Home » Sanatate » Bârlădenii care au nevoie de consultații ORL în Ambulatoriul spitalului, trimiși la cabinetele private

Bârlădenii care au nevoie de consultații ORL în Ambulatoriul spitalului, trimiși la cabinetele private

de Mihaela NICULESCU

De mai bine de un an, pacienții care se adresează pentru consultații ORL Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad sunt direcționați către cabinetele medicale private din oraș.

De cele mai multe ori, trimiterile către policlinica spitalului sunt făcute de medicii de familie și chiar de unii medici specialiști, care se pare că uită că în Ambulatoriu nu acordă consultații niciun medic ORL-ist. Pacienții sunt puși într-o situație incomodă atunci când li se spune că trebuie să se adreseze cabinetelor particulare dacă vor să fie consultați de un medic ORL-ist. De cele mai multe ori, cadrele medicale nu dau niciun fel de explicații celor pe care îi trimit la cabinetele private, deși mai cinstit ar fi să le spună adevărul.

Așa a pățit zilele trecute, Iulian, un elev al Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad, care locuiește în Trestiana și care, dimineață a venit la spitalul bârlădean pentru a fi consultat de un medic ORL – ist și a primi un tratament, întrucât în urna unei viroze îi apăruse un ganglion submandibular.

„Am fost la medicul meu de familie și după ce m-a consultat mi-a dat trimitere la Boli Infecțioase. Am fost acolo și o doamnă doctor s-a uitat la mine și mi-a pus un diagnostic, dar nu mi-a dat niciun fel de tratament și m-a trimis în policlinica spitalului pentru a mă vedea un medic ORL-ist. Am ajuns acolo și am întrebat-o pe o doamnă de la un cabinet aflat la parterul pavilionului nou unde mă pot adresa pentru a mă consulta un medic ORL – ist. S-a uitat pe trimitere și mi-a spus că trebuie să merg la un cabinet medical privat. Nu mi-a dat niciun fel de explicație. Pur și simplu mi-a repetat a doua oară că trebuie să merg în oraș. Eu nu prea cunosc Bârladul, dar mi s-a părut că ceva este în neregulă, să te adresezi unui spital public și să fii trimis la cabinetele particulare fără niciun fel de explicație. Mi s-a părut că este rea credință și de aceea am apelat la ziarul Est News pentru a afla de ce se întâmplă acest lucru”, ne-a spus Iulian.

Adevărul este că Spitalul „Elena Beldiman” nu are medic ORL care să consulte în ambulatoriul de specialitate. De fapt, secția ORL a spitalului nu mai are decât doi medici ORL-iști – dr. Mihai Mincă și dr. Livia Rășcanu, aceasta fiind deja pensionară, dar căreia, din lipsă de medici, i-a fost prelungit contractul. După plecarea medicului ORL-ist Cătălin Angheluță secția ORL a rămas descoperită în Ambulatoriu. De aceea, pacienții sunt direcționați către cabinetele private din oraș, care au contract cu un astfel de medic specialist.

Dar, de ce această secretomanie manifestată față de pacienții care au nevoie de consultații ORL în ambulatoriul spitalului? Nu ar fi mai cinstit să afișeze  la vedere un anunț prin care cei interesați să fie informați că nu există medic la cabinetul ORL al Ambulatoriului de specialitate? În același timp, poate că reprezentanții spitalului ar trebui să informeze medicii de familie în legătură cu acest aspect, pentru a nu-i mai purta pe pacienți pe drumuri. Pacienții care vin cu probleme medicale urgente din sfera ORL sunt văzuți prin Compartimentul de Primire Urgențe de medicul ORL-ist din spital. Ceilalți, de peste un an de zile, bat drumurile la cabinetele particulare.

Contactată pe această temă, conducerea spitalului bârlădean spune că situația se va rezolva începând cu 1 mai, dată de la care medicul Livia Rășcanu va acorda consultații în ambulatoriul spitalului, de luni până vineri, între orele 10.30 – 13.30.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: