Google+
Home » Administratie » Eveniment rarisim la Zoo Bârlad! O femelă din specia berbec cu coamă a fătat gemeni

Eveniment rarisim la Zoo Bârlad! O femelă din specia berbec cu coamă a fătat gemeni

de Mihaela NICULESCU

Grădina Zoologică din Bârlad se mândrește cu un eveniment deosebit. Aici s-au născut, în urmă cu câteva zile, doi pui din specia berbec cu coamă.

Femela, achiziționată în urmă cu trei ani de la grădina zoologică din București, a fătat doi pui, lucru foarte rar, având în vedere că, în mod obișnuit, femelele din această specie nasc un singur pui. Micuții, care seamănă ca două picături de apă, nu au fost botezați încă, dar sunt destul de zglobii și stau toată ziua lângă mama lor, care nu-i pierde o clipă din ochi.

Cu două zile înainte de Paști au venit pe lume doi puiuți de berbec cu coamă, care au devenit atracția noastră, a angajaților și parțial a vizitatorilor. Din dorința de a-i proteja, mama îi ține departe de ochii vizitatorilor, pentru că sunt destul de mici și vulnerabili. Sunt anumite momente ale zilei în care cei veniți să viziteze Grădina Zoologică din Bârlad îi pot vedea, ceva mai departe, în culcușul lor din fundul țarcului. Părinții celor doi pui sunt berbecii cu coamă, o femelă și un mascul, pe care i-am achiziționat în urmă cu trei ani”, ne-a declarat Adrian Cărăbăț, administratorul grădinii zoologice.

Berbecul cu coamă este o specie exotică, dar cele două exemplare s-au acomodat cu locația și s-au adaptat destul de bine climei din zonă. Pe timpul iernii, când temperaturile scad sub 0 grade animalele beneficiază de încălzirea spațiului în care stau, pentru a nu se îmbolnăvi. Adrian Cărăbăț spune că este pentru prima oară când la Bârlad, în parcul zoo, se nasc doi pui gemeni.

Luna trecută, Grădina Zoologică s-a îmbogățit și cu un alt exemplar. Ghiocica este numele puiului de zebu fătat pe 6 martie, de femela din această specie de bovine achiziționată împreună cu un mascul tot anul trecut.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: