Google+
Home » Social » 15 deținuți din Penitenciarul Vaslui își vor căuta un job la bursa locurilor de muncă

15 deținuți din Penitenciarul Vaslui își vor căuta un job la bursa locurilor de muncă

Un număr de 15 deținuți din cadrul Penitenciarului Vaslui vor participa, astăzi, la bursa locurilor de muncă organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă în speranța că-și vor găsi un job pe care l-ar putea avea imediat ce vor ieși din închisoare. Persoanele private care participă la această activitate sunt cele care mai au cel mult trei luni de ispășit din pedeapsa la care au fost condamnate.

Bursa locurilor de muncă organizată anual de către AJOFM Vaslui este de interes și pentru o parte dintre deținuții încarcerați la Penitenciarul Vaslui. Aceștia vor participa la acțiune cu dorința de a-și găsi un loc de muncă, în funcție de pregătirea profesională pe care o au, pe care să-l ocupe atunci când se vor elibera din închisoare.

Obținerea unui loc de muncă după liberare reprezintă, deopotrivă, un pas extrem de important în procesul de reinserție a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate, dar încă dificil de realizat, devenind astfel o prioritate în cadrul demersurilor adresate persoanelor condamnate. Pregătirea pentru liberare presupune efortul conjugat al persoanei private de libertate și al specialiștilor din penitenciar în scopul reintegrării în comunitate prin identificarea și valorizarea tuturor resurselor și posibilităților existente. Astfel, Penitenciarul Vaslui desfășoară o arie largă de activități în scopul facilitării reintegrării socio-profesionale a persoanelor private de libertate pentru perioada de după liberare, respectiv programe specifice, activități în comunitate, activități de voluntariat, consiliere, mediere și informare, activități de școlarizare și calificare profesională”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Meseriile solicitate de către deținuții care vor merge la bursa locurilor de muncă sunt de faianțar, tâmplar universal, bucătar, operator introducere, validare și prelucrare date, lucrător în domeniul culturii plantelor, confecționer articole textile, mecanic auto, muncitor necalificat în agricultură și muncitor necalificat în construcții. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: