Google+
Home » Politic » Daniel Olteanu꞉ „Președintele PNL Vaslui, primul deranjat de demersurile mele parlamentare pentru alocarea de fonduri în infrastructura Moldovei”

Daniel Olteanu꞉ „Președintele PNL Vaslui, primul deranjat de demersurile mele parlamentare pentru alocarea de fonduri în infrastructura Moldovei”

Deputatul PNL Daniel Olteanu reacționează în urma declarațiilor făcute la adresa sa de Nelu Tătaru, președintele organizației județene a PNL. El a trimis redacției noastre un comunicat de presă prin care și-a exprimat uluirea față de atacurile gratuite ale lui Tătaru. Iată conținutul comunicatului:

”Mi-am exprimat de mai multe ori uimirea cu privire la faptul că actuala conducere autoimpusă a PNL Vaslui copiază fidel comportamentul arogant și atitudinea sfidătoare pe care doar anumite instituții ale statului o au față de județul Vaslui și vasluieni în general. Nu mi-am închipuit vreodată, însă, că orgoliul celor care au confiscat Organizația județeană poate fi atât de mare încât să atace repetat și să denigreze în mod public munca unui coleg parlamentar.

În lumina celor mai recente declarații ale președintelui neales statutar al PNL Vaslui, care alege să denigreze demersurile mele pentru creșterea fondurilor destinate infrastructurii din județ, nu pot decȃt să constat, încă o dată, că bătălia mea pentru județul Vaslui și pentru întreaga zonă a Moldovei nu depinde de apartenența mea la un partid sau altul, ci doar de realitatea din teren, cea pe care o înfruntă oamenii care îmi transmit că sunt bucuroși să aibă o voce în Parlament.

Paradoxal, demersurile mele parlamentare de a atrage atenția asupra dezastrului la nivelul infrastructurii din județul Vaslui și din Moldova deranjează inexplicabil conducerea temporară a PNL Vaslui și pe domnul Nelu Tătaru în special. Faptul că dumnealui, în calitatea pe care și-o atribuie, de „președinte” al organizației din care provin, critică eforturile și intervențiile mele ca deputat PNL, pentru alocarea fondurilor în infrastructura celei mai sărace zone a țării, îmi ridică mari semne de întrebare referitor la ceea ce propune PNL Vasluiului și Moldovei.

Îi reamintesc domnului Tătaru că Moldova a primit, în 2017, 1% din fondurile pentru investiții în infrastructură ale Ministerului Transporturilor, iar Vasluiul zero. Mai puțin de atât nu se poate. Da, am zeci de luări publice pe această temă și nu mă voi opri aici doar pentru că unor colegi, fie ei și „președinți” de organizație, nu le convine. De altfel, această poziție a domnului Tătaru mă face să cred că, dacă ar fi fost în continuare parlamentar, domnia sa ar fi fost în stare să voteze împotriva amendamentelor prin care am solicitat fonduri pentru drumurile vasluiene, doar pentru că „se vorbește prea mult despre asta”.

În fapt, declarațiile domnului Tătaru sunt un nou pretext de a mă amenința și a de mă convinge că PNL forțează, încă o dată, despărțirea de mine. Ironia grosolană pe care o invocă „președintele” PNL Vaslui care, în mod public, vorbește despre „probabilitatea plecării” mele din partid, iar indirect îmi transmite, de aproape un an, „să îmi iau oamenii și să plec”, lasă la vedere fariseismul și viziunea politică îndoielnică a grupării aflate temporar la conducere. Îi reamintesc domnului Tătaru că domnia sa este cel care a început „curățenia” în partid, atunci cȃnd a instaurat dictatura epurărilor pe criteriul ʺcine nu este cu noi, este împotriva noastrăʺ, și tot domnia sa continuă această „curățenie”. Cum anume? Prin conflicte imaginare, alimentate săptămȃnal în propriile organizații, prin pierderea unor președinți locali capabili, care îngroașă rȃndurile celorlalte formațiuni, și a unor membri care au muncit din greu, au obținut rezultate pentru partid și cărora acum li se arată ușa, dacă rămȃn ʺfideliʺ față de unicul deputat pe care PNL îl are în județul Vaslui, subsemnatul.

Toate acestea, în loc de „înnoire, transformare și unitate”, ultima invocată constant în public, prin așa-zisele invitații la dialog pe care mi le adresează domnul Tătaru, niciuna nefiind susținută și prin fapte. Pot da numeroase exemple de întȃlniri locale, regionale și chiar internaționale despre care nu am fost informat și la care nu am putut participa, în calitate de parlamentar, explicația reală fiind aceea că nu se dorește prezența mea, deși, aparent, pentru public, sunt „solicitat”.

M-am ferit să aduc în lumină lucruri care țin de modul în care, în ultimele 12 luni, am fost hărțuit, amenințat și mi-au fost puse bețe în roate, din respect pentru cei peste 20 de ani de activitate pe care i-am adunat în PNL. Refuz, însă, să fiu transformat în marota unui grup avid de putere sau să ascund adevărul despre ʺperformanțeleʺ actualei conduceri a PNL Vaslui, care îmi transmite, inclusiv în scris, că activitatea mea ʺdăunează grav imaginii de ansamblu a partiduluiʺ.

Cât privește, în general, luările mele de poziție în Parlament, pe care le poate vedea oricine pe site-ul Camerei Deputaților, sunt convins că, dacă nu are capacitatea de a le înțelege, domnul „președinte” al PNL Vaslui poate face totuși efortul să le citească integral, pentru că tema „ungurii care ne iau pădurile” din ultima declarație a domniei sale este una inventată pur și simplu, după cum minte, la fel de senin, și în privința celorlalte teme ale activității mele parlamentare. Poate că astfel va găsi și alte lucruri care îl deranjează în activitatea mea: luări de poziție cu privire la situația din educație, din sănătate sau în legătură cu nerespectarea obligațiilor de investiții în rețelele de energie electrică.

În această situație, mă văd nevoit să anunț că, în numele tuturor celor care îmi sunt alături și încă mai cred că Vasluiul merită și altceva în afară de ambiții politice de moment, voi oferi curȃnd detaliile întregului tablou care arată demersurile PNL Vaslui împotriva mea, în locul unei preocupări sincere pentru problemele locuitorilor din cea mai săracă zonă a țării.

Altfel, sunt pus în situația de a alege: ori îi fac pe plac „președintelui” PNL Vaslui și mă abțin să mă refer la starea infrastructurii din județul Vaslui, ori rămân pe aceleași poziții, solicitând în continuare fonduri pentru investiții în infrastructura județului, dar în afara PNL, dacă în interiorul partidului această atitudine provoacă atâta nemulțumire.

Cred că răspunsul e evident”.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: