Home / Justitie / Garnizoana Bârlad sărbătorește Ziua Forțelor Terestre cu o expoziție de tehnică militară, exerciții demonstrative și depuneri de coroane

Garnizoana Bârlad sărbătorește Ziua Forțelor Terestre cu o expoziție de tehnică militară, exerciții demonstrative și depuneri de coroane

Militarii Armatei României sărbătoresc luni Ziua Forțelor Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruință. Cu această ocazie în unitățile militare din garnizoana Bârlad se organizează astăzi și luni o serie de manifestări.

Astăzi, între orele 10.00 – 13.00, la sediul unităților militare se va desfășura o expoziție de tehnică și echipamente militare, exerciții demonstrative de mânuire a armei. Astăzi este de asemenea o nouă zi din calendarul competițiilor sportive și aplicativ-militare la care s-au înscris loturile sportive aparținând unităților militare din garnizoană și cele ale structurilor M.A.I. din Bârlad.

Luni, de la ora 09.00, va avea loc un ceremonial militar – religios la „Statuia Caporalului Mușat”, precum și defilarea unităților. Începând cu orele 11.30, la sediul Cercului Militar Bârlad va avea loc un simpozion și un spectacol dedicat Zilei Forțelor Terestre precum și festivitatea de premiere pentru competițiile sportive organizate în perioada 4 – 20 aprilie.

De asemenea în cadrul activităților va avea loc o întâlnire între generații la care vor participa veterani de război, militari activi și elevi de colegii militare. Comandantul Regimentului 52 Artilerie Mixtă va premia un elev de colegiu militar care a obținut rezultate remarcabile în procesul de învățământ iar Comandantul Batalionului 85 Sprijin Logistic va recompensa printr-un ajutor umanitar trei elevi, cu rezultate foarte bune în procesul de învățământ dar cu o situație materială precară (G.P).

About Tehno Redactor

x

Check Also

Turci opriți cu focuri de armă de polițiștii de frontieră vasluieni la granița cu Republica Moldova

Trei turci și un basarabean au fost opriți cu ...

Biserica din Mânjești, cuprinsă de un incendiu. 30 de oameni s-au autoevacuat

Peste 30 de oameni s-au evacuat din biserica din ...

Incendiu la Cănțălărești, unde au ars peste 3,5 hectare de vegetație uscată

Un puternic incendiu de vegetație a cuprins un câmp ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: