Google+
Home » Social » Lovită de soartă, o familie chinuită de sărăcie are nevoie de ajutor!

Lovită de soartă, o familie chinuită de sărăcie are nevoie de ajutor!

de Daniel MICU

Doi frățiori amărâți, în vârstă de doi, respectiv, patru ani, îndură alături de părintii lor nevoi greu de imaginat. După ce le-a ars casa nu au rămas decât cu hainele de pe ei. Peste câteva zile vor trebui să se mute din locuința oferită, temporar, de un vecin. Vor ajunge în stradă cu toții, dacă oameni cu suflet mare nu le vor întinde o mană de ajutor.

Familia Atănăsoaie din satul Bălești, comuna Cozmești, a fost lovită de soartă. Casa lor a fost distrusă într-un incendiu provocat, cel mai probabil, de băiețelul în vârstă de 4 ani, care s-a jucat cu un chibrit. A ars totul: mobilierul sărăcăcios, hainele și încălțămintea, puținele alimente pe care le aveau. Acum nu se mai au decât unul pe altul.

„Eu eram la muncă. Soția a rămas cu copiii acasă. Ea era prin curte. Băiatul de 4 ani s-a jucat cu chibriturile și a dat foc la o canapea. Noroc că nu au murit. Au sărit vecinii și i-au salvat. Soția, care e bolnavă, s-a speriat. S-a blocat. Nu știa ce să facă. Nu îmi venea să cred ce s-a întâmplat, când am ajuns acasă. Nu mai aveam nimic. Suntem lipiți pământului. Nu avem nici unde să ne ducem. Ne-au mai ajutat oamenii cu haine, cu mâncare, dar problema cea mai mare e că nu avem casă. Nu avem nici bani să o reparăm pe cea arsă, din care nu a rămas nimic”, a spus bărbatul.

Se teme pentru viitorul lor și al copiilor. Doar el aduce un ban în casă, muncind cu ziua, dar banii abia le ajung pentru mâncare.
„E fratele meu. A trecut prin mare necaz. A dat copilul foc la casă. O joacă. Vai de capul lor! Nu au cu ce să își repare casa. Poate îi ajută cineva cu materiale de construcții! Noi punem osul la treabă cu toții. Îi ajutăm. Aici nu mai pot stă. Trebuie să se mute, dar nu au unde”, a spus fratele omului.

Temporar, cei patru membri ai familiei Atănăsoaie stau în casa unui localnic, însă trebuie să plece de aici, întrucât fiica omului se întoarce acasă. Părintii lui Marian (4 ani) și ai Biancăi (2 ani) sunt la capătul puterilor. Sunt doi părinti simpli, cu defectele și calitățile lor, care fac tot ce le stă în puteri pentru ca micuții să aibă ce mânca.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: